Artikelen over Algemene boeken

Emigreren na je pensioen

Het idee van emigreren na je pensioen is voor velen een droom die werkelijkheid wordt. Na jarenlang hard werken, biedt pensioen de vrijheid om nieuwe avonturen aan te gaan en te genieten van een andere levensstijl in het buitenland. Echter, voordat je je koffers pakt en vertrekt, zijn er een aantal cruciale stappen die je moet overwegen en regelen, vooral met betrekking tot je pensioen en de afwikkeling van zaken in Nederland.

Veranderend Nederland

Het CBS verricht elke vijf jaar onderzoek naar de levenskwaliteit in ons land en de mening van de Nederlander.

Om van je emigratie een succes te maken:

Emigreren is niet altijd makkelijk: maak van je emigratie een succes door je goed voor te bereiden! We geven je 3 handige tips!

Gaan de boeren weer emigreren?

De NOS meldde dat de Nederlandse boer weer serieus denkt aan emigreren. Wat zijn de beste bestemmingen?

Erfrecht in het buitenland

Ben je woonachtig in buitenland? Zijn je kinderen woonachtig in het buitenland? Voorkom narigheden en informeer welk erfrecht van toepassing in jouw situatie.

Kosten levensonderhoud in Nederland extreem hoog

Werkt u ook steeds harder voor steeds minder en is uw portemonnee ook steeds sneller leeg?  Dan toch maar eens in een ander land kijken? In veel landen in Europa is het vaak stukken goedkoper dan in Nederland.

Gezondheidszorg op wereldniveau

Welk land heeft de beste gezondheidszorg? We geven je de top 10 van landen met het beste gezondheidsstelsel.

Expat of emigrant: wat is het verschil?

Expat of emigrant? Wat is het verschil? Naast de grote verschillen hebben ze echter iets heel bijzonders gemeen…

Tijd voor statistiek!

Nog even wachten en het CBS komt met de geactualiseerde emigratiecijfers voor 2022!

Second Home Beurs 30 september!

Van 30 september tot 2 oktober in de Jaarbeurs in Utrecht wordt de Second Home Beurs gehouden. Deskundig advies voor bezitters en bezitters in spe!

Emigreren. De voor- en nadelen.

Een grote groep Nederlanders denkt er over om voor langere of kortere tijd in het buitenland te gaan wonen. Een spannende gedachte, emigreren, maar ga vooral niet impulsief te werk. We zetten eens wat voor en nadelen voor u op een rijtje.

CBS: Nederland bereikt over een jaar de 18 miljoen.

De Nederlandse bevolking zal blijven groeien en de grens van 18 miljoen mensen in 2024 bereiken. En het CBS kan het weten …

10 tips voor een succesvolle emigratie

Als je de droom hebt om te emigreren, dan is het belangrijk om je goed voor te bereiden. In dit artikel geven we je 10 tips om je emigratie een succes te maken.

Wanneer is emigratie mislukt?

Het CBS schat dat van alle amigranten die jaarlijks vertrekken, ongeveer de helft na een jaar terugkeert.Dat zijn veel remigranten. Is de emigratie dan mislukt?

Organische ondernemers in Europa

Europese organische ondernemers vallen in de prijzen. De EU wil de organische sector versterken!

To kiss or not to kiss…

Begroetingen over de hele wereld kunnen wel erg verschillend zijn…

Schone lucht gezocht!

Welk land heeft de schoonste lucht? De afgelopen maanden hebben we veel gelezen dat dat helaas niet ons eigen land is… Maar waar dan wel?

Kerst in den vreemde

Kerst in het buitenland! Leuk maar mis je dan je familie in Nederland niet het meest?

Diploma’s erkennen in het buitenland

Stel je aanvraag voor erkenning van je diploma’s niet uit tot het laatste moment. Hier kan héél veel tijd overheengaan!

Digitale topbestemmingen

Snel thuis internetten, online overheidsdiensten… Hoe scoren onze favoriete bestemmingen in de digitale top 10?

Verlaten dorpen, vervulde dromen?

Hele dorpen in Zuid-Europa werden achtergelaten en wachten nog altijd op nieuwe bewoners. Sommigen staan te koop!

Je kind tweetalig opvoeden

In onze steeds meer verbonden wereld, wordt het opvoeden van kinderen in een tweetalige omgeving steeds meer gezien als een waardevolle investering in hun toekomst. Maar wat maakt tweetalig opgroeien zo bijzonder en voordelig? Dit artikel verkent de fascinerende voordelen van tweetaligheid bij kinderen, variërend van verbeterde cognitieve vaardigheden en concentratie tot een verrijkt cultureel bewustzijn en betere carrièremogelijkheden.

Hoe welkom ben ik?

Welke bevolking is het meest gastvrij? Waar voelen expats zich het snelst welkom? Lees verder voor een verrassende top-10!

Expat: zorg goed voor jezelf!

Je hebt je droom verwezenlijkt en bent aangekomen in je nieuwe leven. Maar die eerste tijd kan best moeilijk zijn. Deskundigen genoeg om je bij te staan!

Op zoek naar buitenlandervaring?

Denk je erover te emigreren maar ben je er nog niet helemaal uit? Zoek dan werk op afstand en doe buitenlandervaring op in het land van je keus!

Partner in het buitenland

Een van onze favoriete credo’s hier bij Grenzenloos is: bereid je goed voor! Hier wat tips voor als je een partner in het buitenland hebt en DE stap wilt zetten!

Europees toerisme heeft personeelstekort

Ook Zuid-Europa kampt met personeelstekort. De toeristenbranche ontsnapt er ook niet aan.

De verhuizing!

Je gaat verhuizen naar het buitenland! Maak altijd een checklist en vergelijk meerdere internationaal gespecialiseerde verhuizers!

Emigreren? Waar moet je aan denken?

Emigreren is een grote stap die veel voorbereiding vereist. Er zijn veel zaken die je moet regelen voordat je vertrekt, zodat je zonder problemen kunt genieten van je nieuwe leven in het buitenland. Hieronder zullen we enkele van de belangrijkste zaken bespreken die je moet regelen voordat je vertrekt.

Nederlands onderwijs in het buitenland.

Het Nederlands van je kinderen op niveau houden in het buitenland: het NOB informeert welke opties je hebt waar ook ter wereld.

Meer Nederlanders terug dan weg

Er komen meer Nederlanders terug naar Nederland dan er vertrekken uit ons land. In 2020 waren er ruim tienduizend meer Nederlandse remigranten dan emigranten. Het omslagpunt lag in 2019, maar de jaren daarvoor was de trend al steeds duidelijker zichtbaar. Corona heeft daar in 2020 waarschijnlijk een handje in geholpen.

Populaire emigratiebestemmingen voor docenten

Als docent kan de gedachte om naar het buitenland te emigreren zowel opwindend als uitdagend zijn. Gelukkig zijn er verschillende landen die populair zijn onder docenten vanwege de vraag naar gekwalificeerde onderwijsprofessionals en de aantrekkelijke levensstijl die ze bieden. Hier is een overzicht van enkele van de populairste emigratiebestemmingen voor docenten, en hoe je werk vindt op een school en omgaat met je diploma’s.

Oud & Nieuw in andere landen

Emigreren brengt vele nieuwe ervaringen met zich mee, waaronder de unieke wijze waarop verschillende landen Oud & Nieuw vieren. Van het spectaculaire vuurwerk in Sydney tot de traditionele klokkenluiden in Madrid, elke cultuur heeft zijn eigen bijzondere manieren om het nieuwe jaar in te luiden. Laten we een kleine wereldreis maken langs enkele populaire emigratielanden om te ontdekken hoe zij Oud & Nieuw vieren.

De beste wensen!

De beste tradities vanuit de hele wereld om het nieuwe jaar in te luiden
Gelukkig Nieuwjaar!!

De beste stad om in te wonen is …

De Economist Group heeft de nieuwe Liveability Index gepubliceerd: welke stad staat op nummer 1 als beste stad ter wereld om in te wonen?

Go Japan!!

Verruim je blik! Ga op avontuur! Doe een unieke werkervaring op! Waarom niet een jaartje naar Japan… Onvergetelijk!

Ik heb een studieschuld maar ik wil weg!

Je kan je studieschuld ook vanuit het buitenland betalen! Ga dat nieuwe leven dus gewoon achterna!

De emigratietrends van 2023

Een nieuw jaar is aangebroken. Een jaar dat weer volop kansen biedt om een droom proberen waar te maken. Of in ieder geval een eerste aanzet daartoe te geven. Wat is zijn voorspelling voor 2023?

De band met Nederland

De band met Nederland sterk houden is een niet te onderschatten onderdeel van je emigratie. De emigratie kan voor de thuisblijvers zwaarder zijn dan voor jou.

Ik vertrek komt terug!

Ik vertrek is terug!! Een paar herhalingen van oude favorieten en splinternieuwe afleveringen komen eraan!

Online netwerken!

Duizenden expats hebben hun mening gegeven over de beste steden om je vestigen. Lees verder voor een verrassende top-10!!

Belangrijke stappen

Waar beter dan antwoorden op je vragen te vinden dan op een goede lange wandeling? Doe de Camino van Santiago in 2023!

Inwoneraantal Nederland groeit ongekend snel

Voor veel emigranten is de enorme bevolkingsdichtheid in Nederland een belangrijke keuze om het geluk elders te zoeken. Voorlopig blijft het aantal inwoners in Nederland ongekend snel groeien.

Wereldwijd online les

World Wide Juf is een Nederlandse school voor afstandsonderwijs. Het gaat om persoonlijke Nederlandse Taal- en Cultuurlessen voor Nederlandse en Vlaamse kinderen, tieners en volwassenen. De lessen worden online gegeven via audiovisuele media (o.a. via Skype, Zoom, Teams, Webex).

Emigratie stijgt met bijna 19%

Er zijn in 2022 aanzienlijk meer mensen uit Nederland vertrokken om elders te gaan wonen. De emigratie ten opzichte van 2021 steeg met bijna 19%. Daarmee is het terug op het niveau van 2018.

Nederlandse bankrekening aanhouden?

Is het eigenlijk wel nodig om die Nederlandse bankrekening aan te houden? Hangt van je nieuwe land af!

Zorgverzekering in het buitenland

Sociale zekerheid in het buitenland. Of je ziektekosten gedekt zijn, hangt af van je werksituatie en het land waar je gaat wonen.

De leerplichtambtenaar

Neem ruim voor vertrek contact op met de leerplichtambtenaar van je woonplaats om een leerplan op te stellen voor je kinderen.

Vrouw en emigrant in de jaren 50

De Nederlandse vrouw moest in de jaren 50 goed voorbereid worden op de emigratie! Met de juiste begeleiding zou het allemaal goed komen.

De beste apps om te videobellen

Voor thuiswerken of contact met de achterblijvers in Nederland onderhouden: goede apps om te videobellen zijn onmisbaar!

Sinterklaas in het buitenland

Sinterklaas is niet alleen Nederlands! Welke versie bestaat er in je land van bestemming?

Kerst in andere emigratielanden

Als je overweegt te emigreren naar een ander Europees land, is het interessant om te weten hoe de kerstperiode daar wordt gevierd. Kerstmis is een tijd van tradities, familie en gezelligheid, maar de manier waarop dit feest gevierd wordt, kan sterk variëren van land tot land. In dit artikel verkennen we de unieke kersttradities van Spanje, Zweden, Hongarije, Italië en Oostenrijk.

Wel of niet verhuren?

Een tweede woning in het buitenland kopen? Al je vragen worden beantwoord op de Secondhome Beurs dit weekend in de Jaarbeurs in Utrecht!

Bereid je goed voor!

Bereid je goed voor om van je bedrijf in het buitenland een succes te maken!

Emigreren naar het VK na Brexit?

Is emigreren naar het Verenigd Koninkrijk na Brexit echt veel moeilijker geworden?

Legaliseren van documenten

Houd rekening met (lange) wachttijden als je gelegaliseerde documenten nodig hebt in je nieuwe land!

B&B openen in je droomland!

Fantaseer je over je eigen B&B’tje openen in het land van je dromen?
Bereid je goed voor en doe het!

Ruimte is een luxe

Nederland staat op 17,8 miljoen inwoners. In de jaren 50 was de helft al veel te veel volgens de regering. Duizenden emigreerden.

Eerste aflevering Het Roer Om

Maandag 30 augustus was de eerste aflevering van het nieuwe programma Het Roer Om, waarbij Nederlandse emigranten gevolgd worden bij hun emigratie-avontuur. De eerste aflevering ging over Gaby en Jerry die met hun twee kleine kinderen richting Zuid-Europa gaan in een camper. Zonder vooropgezet plan, zonder enige voorbereiding en zonder taalkennis…

De pendelaar

Niet helemaal maar toch een beetje: pendelen! Dit is als je tussen de 4 en de 8 maanden in het buitenland verblijft.

Naar een specialist in het buitenland

Een medische ingreep in het buitenland ondergaan om Nederlandse wachttijden te ontlopen: hoe pak je dit aan?

We missen de ansichtkaart…

Houd het contact met de achterblijvers persoonlijk: Instagrammen is lekker makkelijk maar geef toe: een ansichtkaartje is toch veel leuker?

Thuiswerken kan ook in het buitenland!

Nederland thuiswerkland. Waar wacht je op? Ga lekker werken vanuit Portugal, vanuit Zweden, vanuit Italië, vanuit …

Word digitale nomade!

Neem je laptop mee, koop een ticket naar je favoriete stad en word digitale nomade!

Emigratie trekt weer aan

Het aantal emigranten trekt weer flink aan. Eerder berichtten wij dat in 2020 en 2021 er meer in Nederland geboren personen terugkeerden dan er vertrokken, maar dat beeld is in de eerste zes maanden van dit jaar gekanteld.

Tips om een taal te leren

Iedereen kan een nieuwe taal leren; met inzet en regelmaat kom je heel ver!

Hoeveel te besteden met je inkomen?

Als u overweegt naar een ander land te verhuizen moet u zich ervan bewust zijn dat uw kosten voor levensonderhoud aanzienlijk kunnen verschillen met Nederland. Numbeo vergelijkt de kosten van levensonderhoud op basis van prijzen van consumentengoederen, supermarkten, restaurants, transport, nutsvoorzieningen en huurprijzen.

De snelste internetverbinding ter wereld is in…

Waar ter wereld zijn de snelste internetverbindingen? Waar zijn ook de dunbevolkte gebieden het best voorzien op digitaal gebied? Deze week bekijken we het!

Van vakantie tot emigratie

Voor veel mensen is een vakantie een welkome onderbreking van de dagelijkse sleur en verantwoordelijkheden. Het biedt de mogelijkheid om te ontspannen, nieuwe ervaringen op te doen en te genieten van andere culturen en landschappen. Sommige mensen worden zo verliefd op het land waar ze hun vakantie hebben doorgebracht, dat ze overwegen om er permanent te gaan wonen.

De hoogste score voor een beter leven

De Better Life Index is een interactieve index waarin je de levenskwaliteit van je eigen land beoordeelt. Ook kan je zien wat de plaatselijke bevolking van jouw favoriete bestemmingen van hun land vinden.

Gaat het goed met Nederland?

Maar liefst 49% van de Nederlanders is niet tevreden met de richting waarin het land gaat. Wat denk jij?

Goede voornemens vervolg …

Wat maakt een land gelukkig? EHERO verzamelt gegevens over subjectief geluk in een enorme database.

Belastingvoordeel tweede woning

Ontloop de heffing van box 3 en investeer in een tweede woning in het buitenland. Fiscale experts op de Second Home Beurs staan je graag en gratis te woord!

Stemmen vanuit het buitenland

Wil je je stem in Nederland uitbrengen maar woon of verblijf je tijdelijk in het buitenland? Registreer je dan alvast als ‘kiezer in het buitenland’.

Zakendoen in… India

Kleurrijk India… Om van je verblijf, lang of kort, een succes te maken is het belangrijk je goed voor te bereiden.

Nederlandse migratie in cijfers

De emigratie neemt weer toe in het eerste halfjaar van 2022 en bereikt het niveau van voor de coronapandemie!

Emigreert je auto mee?

Emigreert je auto mee of laat je hem thuis? Tot maximaal maanden kan je rustig rondrijden in het buitenland maar wat dan?

Gelukkig geëmigreerde pensionado’s

De Nederlandse ‘pensionado’ is gelukkig in het buitenland zo blijkt uit een groot onderzoek onder meer dan 6000 ondervraagden.

Valentijnsdag in andere landen

Binnenkort is het weer Valentijnsdag, een dag gewijd aan romantiek en genegenheid, wordt wereldwijd gevierd met een scala aan tradities en gewoonten. Hoewel de essentie van de viering universeel is – liefde vieren en geliefden waarderen – variëren de praktijken en rituelen sterk van land tot land. Laten we enkele voorbeelden bekijken.

Carrière maken in het buitenland

Welke stad kan jouw carrière een duw in de goede richting geven? Welke factoren zijn van belang bij het zoeken naar de ideale stad?

Ruimte is een luxe (2)

Wat is levenskwaliteit? Aan het eind van dit jaar weten we meer als het aan de onderzoekscommissie Demografische Ontwikkelingen ligt.

De emigratiecoach!

Wil je emigreren maar heb je veel vragen? Schakel de hulp in van een emigratiecoach die je op weg naar je bestemming kan helpen!

63% alle Nederlanders maakt zich zorgen

Waar maken we ons zorgen over in de wereld? Een peiling van Ipsos komt met de statistieken.

Waar zal ik het beste internet hebben?

Werken op afstand is de mogelijkheid om in je gedroomde land te gaan wonen. De mogelijkheden zijn er volop en ze worden steeds beter!

Nederlandse woningmarkt

Hoe zit het met de Nederlandse huizenmarkt? Zijn er hoopvolle ontwikkelingen te verwachten voor het nieuwe jaar? (Of niet?)

Boerenemigratie

Zullen de boeren, net als in de zware jaren na de Tweede Wereldoorlog, weer met duizenden tegelijk vertrekken?

De meest gezonde landen en steden om te leven

Uit onderzoek van Money.co.uk blijkt, dat Spanje opnieuw het gezondste land ter wereld is. Valencia staat op nummer 1 als het gaat om gezondste steden om te leven.

Waarom huren een slimme keuze is bij jouw emigratie

Als je overweegt te emigreren, is een van de grootste beslissingen die je zult moeten maken de keuze tussen het kopen of huren van een woning. Hoewel het bezitten van een huis zijn voordelen heeft, kan huren je unieke mogelijkheden bieden die perfect aansluiten bij de dynamische aard van emigratie.

Taalstrijd

Een nieuwe taal leren: de een gaat het gemakkelijker af dan de andere. Maar geef niet op: het is onmisbaar voor het succes van je emigratie!

Happiness Index

Wat maakt een land nou echt gelukkig? De beste voorzieningen en diensten? Dan zouden de Nederlandsers een heel gelukkig volkje moeten zijn…

Kopenhagen!

Wat zijn de mogelijkheden op de Deense werkvloer? De Deense banenmarkt onder de loep.

Vandaag

Wat is het gelukkigste land ter wereld volgens de World Database of Happiness?

Dromen over Kroatië

Kroatië komt steeds dichterbij! Eu-lid, Eurozone, Schengen… Kroatiëdromers opgelet!

Met de juiste rugzak vertrekken

Toe aan een nieuwe omgeving? Ga op reis met de juiste rugzak… Die nieuwe start ligt dan misschien dichterbij dan je denkt!

De droom delen

De beste redenen om te vertrekken? Een nieuwe baan, een avontuur beleven aan de andere kant van de wereld. De zon opzoeken om als pensionado van je welverdiende pensioen te genieten. Een huis bouwen in het groen en de ruimte van landen als Zweden, Canada … Maar een van de meest voorkomende blijft toch: de liefde achterna gaan.

Goed werkende (digitale) overheden

Welk land heeft zijn digitale overheidsdiensten het beste op orde? Oké, Nederland scoort natuurlijk hoog, maar welke landen halen de top 3?

Europese minimumlonen gaan omhoog

Europese minimumlonen worden op het hoogste niveau aangepakt. €1000 in Spanje is immers niet hetzelfde als €1000 in Nederland…

© 2024 Grenzenloos - Design & realisatie door Webheads