Artikelen over Zweden

Zweden in maatschappelijke transitie

Er komen steeds meer berichten in de media over sociaal-maatschappelijke problemen in Zweden. Dit artikel verkent de ingrijpende veranderingen in Zweden op het gebied van economie, immigratie, sociale zekerheid en politiek, en hun betekenis voor Nederlandse emigranten en toekomstige emigranten.

Fredagsmys

Het is de meest geliefde Zweedse traditie die het lands hechte familiebanden weerspiegelt: de fredagsmys!

* Dossier Emigreren naar Zweden *

In ‘Dossier Emigreren naar Zweden’ lees je alles over belastingen, werk zoeken, een eigen bedrijf starten, een woning kopen/huren, onderwijs en nog veel meer.

Straatgeweld onder Zweedse jongeren

De Zweedse kiezers eisen oplossingen voor het ernstige straatgeweld dat de grote steden is ontgroeid. Waar zal de nieuwe regering mee komen?

In Zweden studeren. Waarom niet?

Waarom niet in Zweden gaan studeren? Ruimte, natuur, rust en … gratis!

Workation

Workation, waarom niet?! Ga vast een tijdje vanuit het buitenland werken en bekijk of emigreren iets voor jou is.

Emigratie naar Zweden en Hongarije het vaakst definitief

Wie naar Zweden of Hongarije vertrekt blijft in de meeste gevallen daar definitief wonen. Dat blijkt uit cijfers van het CBS die Grenzenloos heeft onderzocht. Een emigratie naar Noord- of Oost-Europa is sowieso vaker definitief dan een emigratie naar Zuid- of West-Europa.

Een Zweedse kerst

De Zweedse kerst grijpt terug op eeuwenoude tradities. Terug naar de oorsprong tijdens de Midvinterblotfestivals!

Scandinavische winterfeesten

De wintermaanden zijn perfect om in de Scandinavische kerstsfeer te komen: de kerstmarkten komen er weer aan!

Emigreren naar Zweden: Een boeiende Scandinavische ontdekkingsreis

Als een noordelijk toevluchtsoord trekt Zweden vele Nederlandse emigranten die verlangen naar een leven in uitgestrekte en serene landschappen, variërend van het milde zuiden tot de ijzige verten van het noorden. De aantrekkingskracht ligt niet alleen in de levendige steden als Stockholm en Göteborg, maar ook in de uitgestrekte, dunbevolkte gebieden naar het noorden toe.

30&31 oktober: SCANDINAVIË-XL beurs

Op 30 en 31 oktober aanstaande is de 8e editie van Scandinavië-XL, dé beurs voor Scandinavië-enthousiastelingen. Voor potentiële emigranten naar het hoge noorden een must om te bezoeken!

Zweedse regio’s in het kort

Zweden is een land met een rijke geschiedenis en cultuur, en het is verdeeld in 21 verschillende regio’s. Elke regio heeft zijn eigen kenmerken en attracties, waardoor het een unieke ervaring biedt voor bezoekers en emigranten.

Levensverwachting

Het verschil tussen levensverwachting en gezonde levensverwachting kan hoog oplopen…

De moderne geschiedenis van Zweden

Zweden, met zijn rijke geschiedenis en moderne ontwikkelingen, biedt een unieke combinatie van stabiliteit, welvaart en progressieve sociale waarden, die bijzonder aantrekkelijk kan zijn voor Nederlanders die overwegen te emigreren. Het begrijpen van de moderne Zweedse samenleving is essentieel voor hen die overwegen zich in dit Scandinavische land te vestigen, omdat het inzicht geeft in de levensstijl, kansen en uitdagingen die men daar kan verwachten.

Pasen in Zweden

Pasen is een belangrijke feestdag in Zweden en wordt gevierd met veel traditie en symboliek. Het is een tijd waarin families samenkomen, lekker eten en genieten van de lente. In dit essay zal ik meer vertellen over de manier waarop mensen in Zweden Pasen vieren.

Zweedse huizenmarkt is booming

De huizenprijzen in Zweden zijn in 2021 tot het hoogste niveau ooit gestegen. Mede veroorzaakt door stimuleringsmaatregelen van de Zweedse Centrale Bank.
Vanwege ruimere hypotheekmogelijkheden worden mensen verleid om te verhuizen naar grotere huizen.

We willen hygge!

Waar kan je het beste wat meer hygge in je leven krijgen? In het land van oorsprong natuurlijk! Denemarken!

Ondernemen in Zweden

Ondernemen en werken in Zweden: op verksamt.se vind je alle informatie die je nodig hebt!

Nederlanders en Zweden. Verschillen en overeenkomsten.

Zweden en Nederlanders zijn twee volken die op het eerste gezicht veel met elkaar gemeen hebben. Echter verschillen ze in veel opzichten ook wezenlijk van elkaar. Goed om te weten wanneer je er over denkt om je in Zweden te vestigen.

Zweden strenger?

Zweden past zijn asielbeleid aangepast. Opvallend? Niet echt.

NIEUW! Zweden wat een verschil!

Zojuist verschenen, een nieuwe must-read voor alle Zweden liefhebbers! Dompel jezelf onder in het intrigerende verhaal van Heiko Leugs en zijn vrouw Joke, die zes jaar geleden de sprong waagden en emigreerden naar het betoverende Zweden.

Zes jaar in Zweden. Hoe bevalt het?

Heiko Leugs emigreerde in 2017 naar Zweden. Hij schrijf er eerder drie boeken over. Dit najaar kwam zijn vierde bundel uit: ‘Zweden, wat een verschil!’ Hierin kijkt hij terug op zes jaar in Zweden. Het boek is daarmee een must-read voor iedereen die er aan denkt om te verhuizen naar Zweden.

Emigratie naar Zweden: Lineke vertelt.

Zweden blijft een aantrekkelijk land voor Nederlanders. Lineke Breukel woont al een kleine 10 jaar in Zweden en vertelt in een veelbekeken vlog waarom zij en haar man en zoon naar Zweden zijn verhuist.

Een tweede huis in Zweden

Zweden is een populaire bestemming bij Nederlandse emigranten. Het is geen slecht idee om emigratiewens een aantal jaren vooraf te laten gaan aan het bezitten van een tweede huis in Zweden. Op die manier kunt u kijken of langere tijd in Zweden wonen bevalt of niet.

Ons beeld van Zweden

Het positieve beeld dat Zweden wereldwijd geniet, is mede te danken aan meubelgigant IKEA.

Vijf regio’s in Zweden waar het goed toeven is

Zweden is een land van grote geografische en economische diversiteit, wat zich ook weerspiegelt in de huizenprijzen. Hier een overzicht van vijf willekeurige Zweedse provincies die aantrekkelijk zijn voor Nederlandse emigranten, met een focus op de leefbaarheid, nabijheid van faciliteiten en, natuurlijk, de huizenprijzen in vergelijking met het Zweedse gemiddelde.

Naheffing uit Zweden

Phishing of niet? Een maand na hun vakantie in Zweden valt er bij de familie van Hilst ineens een envelop op de mat. Het blijkt een factuur van STA, een officiële Zweedse instantie, Swedish Transport Agency.

Het Hoge Noorden

Dionne Stax trekt een jaar lang door Noorwegen en Zweden, op zoek naar landgenoten die kiezen voor een bestaan in de Scandinavische wildernis.

Lineke Breukel zwervend door Zweden

De zomer van Zweden emigrant Lineke Breukel. Een langgekoesterde droom kwam tot leven. In je eentje, met slechts de hond mee, zwerven door de oneindige natuur van Zweden.

15 redenen om naar Zweden te emigreren

Waarom emigreren naar Zweden? Waarom verkiezen Nederlanders en Belgen dit Scandinavische land boven Frankrijk, Canada of Noorwegen, om maar enkele andere populaire emigratielanden te noemen?
Hier zijn vijftien redenen.

Zweedse huizenprijzen dalen

De Zweedse huizenprijzen zijn na een zorgwekkende stijging weer naar acceptabele niveaus aan het zakken.

Familievriendelijk Zweden

De Zweedse wettelijke bepalingen omtrent ouderschapsverlof zijn onovertroffen.

Scandinavië-XL beurs op 29-30 oktober

Scandinavië-XL biedt de bezoeker een grote variatie aan Scandinavische en noordse producten (dus ook IJsland, de Baltische staten, Finland), een boeiend en veelzijdig activiteitenprogramma. Niet voor niets is onze slogan “Beleef het beste van het Noorden”.

12 redenen om NIET te emigreren naar Zweden

Er zijn veel redenen om te overwegen om in Zweden te gaan wonen. Maar uiteraard zijn er ook veel redenen te noemen om dat niet te doen. Deze redenen zijn vaak persoonlijk en gelden voor de één wel en de ander juist niet.

De 21 Zweedse provincies

Zweden is een enorm land en ingedeeld in 21 afzonderlijke gebieden. Elke provincie, in het Zweeds “landskap” genoemd, heeft zo zijn eigen karakteristieken. Wie plannen heeft om te emigreren naar Zweden zal zich als eerste verdiepen in de verschillende regio’s. We zetten ze in dit artikel op een rijtje.

Voor hetzelfde geld een echt huis in Zweden

De gemiddelde huizenprijs in Nederland rijst de pan uit en het woningtekort loopt steeds sneller op. Misschien is het tijd om eens over de grens te kijken…

Zweden scoort!

Zweden scoort bovengemiddeld op alle factoren die geacht worden van grote invloed te zijn op onze levenskwaliteit.

Zweeds Personnummer: vraag het tijdig aan!

Ga je langer dan een jaar in Zweden wonen? Vraag dan tijdig je personnummer aan!

Huizenprijs in Zweden is dalende

In het vierde kwartaal van 2023 laat Zweden een daling zien in huizenprijzen met 2.9%. Deze afname is onderdeel van een bredere trend waarbij de prijzen sterk zijn gedaald vanaf hun piek, een ontwikkeling die invloed heeft op de gehele Zweedse woningmarkt.

Integreren kun je leren

Integratie in een ander land verloopt vrijwel altijd volgens een bepaald stramien. Patrica van Trigt vertelt over haar integratie in Zweden.

Scandinavian Living

Wie zich oriënteert op een emigratie naar Zweden, Denemarken of Noorwegen komt vast en zeker nu ook thuis al in Scandinavische sferen.

Droomland Zweden

Een vergelijkbaar land met Nederland, maar toch heel anders. Dagelijks kiezen vier Nederlanders er voor om hun bitterballen en stroopwafels in te ruilen voor de Zweedse gehaktballen en knäckebröd.

Huizenprijzen dalen in Zweden

De Zweedse huizenmarkt maakt een grote prijsdaling door. Economen waarschuwen dat het einde van de daling nog niet in zicht lijkt.

© 2024 Grenzenloos - Design & realisatie door Webheads