Hoe makkelijk is het om online bankzaken te regelen in China? Hoe snel kan je een mobiel telefoonabonnement afsluiten in Noorwegen? Hoe snel zal mijn internetverbinding zijn in Nieuw-Zeeland? De beschikbaarheid van online overheidsdiensten en online betalen; probleemloos en snel thuis internetten… Het zijn hedendaagse vanzelfsprekendheden voor ons in Nederland. 

Toch zijn er verrassingen als je landen digitaal onder de loep neemt. In de wereldwijde enquête die Internations elk jaar houdt, kwam Duitsland bijvoorbeeld verrassend genoeg niet als digitale topper uit de bus! Een wereldstad als Frankfurt scoort laag voor snel thuis internetten én online betalingsmogelijkheden. Dit is dus volgens expats die in de stad zelf wonen!

Daar het belang van het internet voor elke emigrant meer dan overduidelijk is, gaan we volgende week het digitale leven in verschillende populaire bestemmingen van dichtbij bekijken. Facetimen met je familie in Nederland, zonder onderbrekingen thuiswerken aan de andere kant van de wereld zonder in zeven administratieve sloten tegelijk te lopen… Het is belangrijk voor je vertrek je bewust te zijn van de digitale mogelijkheden die je bestemming je (niet) bieden. Een voorbereid mens telt immers voor twee!

Volgende week meer!

Foto van Andrea Piacquadio via Pexels

© 2024 Grenzenloos - Design & realisatie door Webheads