Emigratieboeken als basis

Vrijwel elk spontaan idee over emigreren wordt opgevolgd door het zoeken naar informatie én het lezen van boeken over dit onderwerp. En dat is inderdaad de beste manier om uw plannen vorm te geven. Er is een schat aan informatie in boekvorm beschikbaar voor u!

Tsjechië biedt volop kansen!

Ooit wel eens gedacht om in Tsjechië te gaan wonen? In een dag rijden te bereiken vanuit Nederland, een stuk goedkoper levensonderhoud dan veel andere Europese landen en een vriendelijke bevolking. Wat wil je als emigrant nog meer?

Spanjaarden en Portugezen. Wat zijn de verschillen?

Spanje en Portugal zijn twee landen die geografisch dicht bij elkaar liggen en een vergelijkbare geschiedenis delen. Toch zijn er duidelijke verschillen tussen de twee culturen, die zich uiten in verschillende aspecten van het dagelijks leven.

De 21 Zweedse provincies

Zweden is een enorm land en ingedeeld in 21 afzonderlijke gebieden. Elke provincie, in het Zweeds “landskap” genoemd, heeft zo zijn eigen karakteristieken. Wie plannen heeft om te emigreren naar Zweden zal zich als eerste verdiepen in de verschillende regio’s. We zetten ze in dit artikel op een rijtje.

Frankrijk voor beginners

Frankrijk staat hoog op het lijstje van populaire emigratiebestemmingen. Maar hoe goed ken je Frankrijk eigenlijk? We zetten de belangrijkste feiten even op een rijtje. Frankrijk voor beginners dus.

Wel eens gedacht aan Polen?

Polen heeft vaak het imago van een echt ouderwets Oostblokland. Maar wie ooit recent in Polen geweest is, weet dat dit bepaald niet klopt. Het land heeft veel te bieden voor emigranten.

Emigreren. De voor- en nadelen.

Een grote groep Nederlanders denkt er over om voor langere of kortere tijd in het buitenland te gaan wonen. Een spannende gedachte, emigreren, maar ga vooral niet impulsief te werk. We zetten eens wat voor en nadelen voor u op een rijtje.

Malta, als bestemming?

Malta is een klein eiland in het Middellandse Zeegebied dat de laatste jaren steeds populairder is geworden onder Nederlanders die op zoek zijn naar een nieuwe plek om te wonen en te werken. In dit artikel kijken we naar de mogelijkheden voor Nederlanders om te wonen en werken op Malta.

Emigreren? Waar moet je aan denken?

Emigreren is een grote stap die veel voorbereiding vereist. Er zijn veel zaken die je moet regelen voordat je vertrekt, zodat je zonder problemen kunt genieten van je nieuwe leven in het buitenland. Hieronder zullen we enkele van de belangrijkste zaken bespreken die je moet regelen voordat je vertrekt.

De leukste Spaanse expat steden

Wil je voor een korte periode naar Spanje om er te werken en ben je dol op grote steden? Hier is de top 5 van leukste expat steden in Spanje.

© 2023 Grenzenloos - Design & realisatie door Webheads