Doorgewinterde expats weten het al lang: de online expat communities zijn een gouden manier om nieuwe contacten te leggen en specifieke tips te krijgen voor je nieuwe woonplaats. Stel je gaat naar een enorme stad als Tokyo: waar begin je? De kans is groot dat je terecht komt bij Internations: met bijna vijf miljoen leden in meer dan vierhonderd steden over de hele wereld is het de grootste online databank van contacten en informatie die per stad zijn gegroepeerd. 

Sinds 2014 organiseert Internations elk jaar een wereldwijde enquête die de meningen van duizenden expats over alle emigratieaspecten indexeert: levenskwaliteit, het leggen van nieuwe sociale contacten, je weg vinden in je nieuwe omgeving, financiën en de Expat Essentials Index (digitale leven, administratieve onderwerpen, huisvesting en taal).

Bijna vijftig steden over de hele wereld werden geanalyseerd en de top-10 ziet er als volgt uit:

  1. Valencia
  2. Dubai
  3. Mexico
  4. Lissabon
  5. Madrid
  6. Bangkok
  7. Basel
  8. Melbourne
  9. Abu Dhabi
  10. Singapore

Vier (!) Europese steden halen de top-10 en het Iberische Schiereiland vinden wij de absolute morele winnaar met maar liefst drie vertegenwoordigers in de top-5: Valencia, Madrid en Lissabon!

Foto van Pixabay via Pexels

© 2024 Grenzenloos - Design & realisatie door Webheads