Marketingbureau Ipsos heeft in een peiling van juli 2022 enkele interessante statistieken verkregen. Hoofdvraag: waar maakt de wereld zich zorgen over? En in welke mate?

Saudie-Arabië komt in het onderzoek van Ipsos onder 28 landen naar voren als het land met het meeste vertrouwen in de toekomst (84%), gevolgd door India (75%) en Australië (52%). De overige landen hebben een stuk minder vertrouwen in de weg waarin hun land en de wereld zich begeven. Duitsland is in Europa nog het meest positief (48%). Een stuk minder zijn de inwoners van Nederland (37%), Spanje (35%) en Zweden (34%).

Ons land maakt zich relatief grote zorgen over de klimaatsverandering of is zich wellicht bewuster van de consequenties. Ook militaire conflicten baren ons grote zorgen. Polen en Duitsland nemen hier de eerste en tweede plaats in.

Opvallend cijfer: Zweden maakt zicht van alle 28 gepeilde landen de meeste zorgen over misdaad en geweld, 59% van de Zweden is bezorgd. Ook opvallend: Polen (7%) en Hongaren (11%) hebben op dit gebied veel minder zorgen. 20% van alle Nederlanders geeft aan misdaad en geweld als een belangrijke zorg te zien.

Lees hier het hele onderzoek.

Foto: Engin Akyurt via Pexels

© 2024 Grenzenloos - Design & realisatie door Webheads