Heel veel mensen dromen over het openen van een B&B in het favoriete vakantieland. Veel minder mensen voegen de daad bij het woord. Het is dan ook niet gemakkelijk om in het buitenland een bedrijf op te zetten. Hier volgen enkele tips om van je droom werkelijkheid te maken!

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: succesvol emigreren rust op een goede voorbereiding. Dus én een nieuw leven opbouwen én een bedrijf starten in je nieuwe land? Neem de tijd en lees je goed in. Wij hebben boeken genoeg met tips en ervaringen van mensen die je voor zijn gegaan. Hieronder bieden we je alvast enkele voorbeelden!

Houd rekening met wachttijden bij het aanvragen van vergunningen zonder welke je de deuren van je B&B niet mag openen. Elk land heeft zijn eigen regels: ken ze goed! Vertrek pas als je bedrijfsplan strak geredacteerd op papier en de basisvergunningen op je naam staan!

Leer altijd de taal. Niet alleen omdat je zo veel beter en eerder op de hoogte bent van alles wat je bedrijf nodig heeft om goed te functioneren maar ook omdat echt niet iedereen lekker makkelijk in het Engels met je kan of wil spreken…

En heb geduld want … ’s lands wijs, ’s lands eer!

Foto van Balazs Simon via Pexels

© 2024 Grenzenloos - Design & realisatie door Webheads