Elke verhuizing levert een bepaalde hoeveelheid stress op, maar wat als je naar het buitenland gaat verhuizen? Maak altijd een goede checklist en vergelijk internationale verhuizers; er zijn er namelijk heel veel!

Houd rekening met een lange voorbereidingsperiode. Jijzelf moet papierwerk op orde hebben, denk aan de eventuele verlenging van je paspoort en/of rijbewijs, het aanvragen van de benodigde visa, maar ook de verhuizer heeft heel wat papierwerk te verrichten. Binnen de EU is dit minder tijdrovend dan buiten de EU: denk aan het reserveren van de container en de douaneformaliteiten. 

Heeft de verhuizer een deur-tot-deur service? Of moet je een overzeese verhuizer in de arm nemen om je spullen in de haven op te halen? Let hier goed op! Bespreek met je verhuizer goed van te voren van welke inpak-en eventuele montageservice je gebruik wilt maken. Welke opties biedt het bedrijf? Heeft het een goederenopslag voor de inboedel die je besluit niet mee te nemen?

Het aanbod van internationale verhuizers op het internet is groot; vraag offertes aan en vraag ze echt alles wat je wilt weten. Zo krijg je gelijk een goed idee van de kwaliteit van hun service. Heb je een keuze gemaakt? Maak dan samen met het bedrijf een nieuwe checklist voor de grote dag zelf!

Foto via Pexels

© 2024 Grenzenloos - Design & realisatie door Webheads