World Wide Juf is een Nederlandse school voor afstandsonderwijs. Het gaat om persoonlijke Nederlandse Taal- en Cultuurlessen voor Nederlandse en Vlaamse kinderen, tieners en volwassenen. De lessen worden online gegeven via audiovisuele media (o.a. via Skype, Zoom, Teams, Webex). Ouders worden ontzorgd doordat de leerkracht alle begeleiding van de leerling op zich neemt.

De leerlingen krijgen gemiddeld één uur per week les van een vaste bevoegde leerkracht. De lessen worden op maat gemaakt waardoor iedere leerling optimaal van ons onderwijs kan profiteren.

Het doel is om alle leerlingen op niveau te houden met leeftijdsgenoten in Nederland. World Wide Juf biedt de leerlingen de leerstof aan die door Stichting Leerplanontwikkeling (SLO) in de kerndoelen en domeinen van het Nederlands onderwijs zijn vastgelegd.

Online les in het Nederlands

Er zijn online Nederlandse lessen aan kinderen in het basisonderwijs vanaf 4 jaar, tieners in het voortgezet onderwijs en NT2 lessen voor alle leeftijden.

Daarnaast biedt WWJ begeleiding en examenvoorbereiding aan leerlingen die het IB Dutch programma volgen, zowel het MYP (middle year program) als het DP (diploma program) of het CNaVT examen (A2, B1, B2 en C1).

Leerlingen in het basisonderwijs vanaf groep 4 en leerlingen in het voortgezet onderwijs kunnen kiezen uit privéles of groepsles met 2 tot 5 leerlingen van hetzelfde leerjaar.

Voor de overige leerlingen zijn er uitsluitend privélessen die op maat gemaakt worden waardoor de leerlingen optimaal van het onderwijs kunnen profiteren.

​De leerkrachten van WWJ wonen in verschillende werelddelen zodat men de leerlingen wereldwijd kan bereiken, op alle dagen en tijdzones.

Voor meer informatie, kijk op www.worldwidejuf.com

Tekst en foto’s: wordwidejuf.com

© 2024 Grenzenloos - Design & realisatie door Webheads