Niet bij alle banken is het vanzelfsprekend om alle diensten ook aan in het buitenland wonende klanten te blijven aanbieden. De diensten die Nederlandse banken je aanbieden zijn over het algemeen beperkt en er zijn maandelijkse kosten aan verbonden. Informeer van tevoren goed  naar de mogelijkheden in jouw specifieke situatie (pensioen? Hypotheek in Nederland? Studieschuld?)

De vraag is of je je Nederlandse bankrekening nodig hebt na je emigratie. Als je geen schulden (hypotheek, studieschuld, etc) hebt en geen inkomsten meer ontvangt in Nederland, is het vaak noch praktisch noch nodig. Maar bedenk wel dat zaken doen met de bank niet overal ter wereld zo soepel gaat als in Nederland. Het hangt in veel gevallen af van het land waar je je gaat vestigen.

Binnen de EU zal je niet veel problemen ondervinden maar stel je gaat naar Zuid-Amerika? Of naar Azië? Nederlandse banken zitten vaak niet te wachten op klanten die in het buitenland wonen. Transacties zijn ingewikkelder en tijdrovender. Houd er rekening mee dat het maandelijkse kosten met zich mee zal brengen. Vraag je dus af of je die Nederlandse rekening echt wel nodig zal hebben.

Het aanbod van diensten verschilt per bank en ook de maandelijkse kosten kunnen grote veschillen tonen. Bereken wat het je gaat kosten op jaarbasis: wellicht is het gunstig om voor je vertrek zelfs van bank te wisselen.

Foto van Pixabay via Pexels

© 2024 Grenzenloos - Design & realisatie door Webheads