Verenigde Staten: Liefdesbrieven en Zoete Lekkernijen
In de Verenigde Staten is Valentijnsdag synoniem met het uitwisselen van liefdesbrieven, kaarten en zoete lekkernijen. Het is gebruikelijk voor mensen om hun geliefden kaarten te sturen met handgeschreven berichten van genegenheid, vaak vergezeld van bloemen, chocolade of andere cadeautjes. Dineren in romantische restaurants is ook een veelvoorkomende praktijk onder Amerikanen die deze dag vieren.

Japan: Chocolade-Omgekeerde Traditie
In Japan wordt Valentijnsdag op een enigszins omgekeerde manier gevierd. Hier is het gebruikelijk dat vrouwen chocolade geven aan mannen, met verschillende categorieën afhankelijk van de relatie tussen de gever en de ontvanger. Er zijn ‘verplichte’ chocolaatjes die worden gegeven aan collega’s en ‘echte’ chocolaatjes die worden gegeven aan romantische interesses. Op 14 maart, bekend als White Day, geven mannen op hun beurt cadeaus aan vrouwen.

Zuid-Korea: Maandelijkse Liefdesviering
In Zuid-Korea viert men niet alleen Valentijnsdag op 14 februari, maar ook elke 14e van de maand het hele jaar door. Elke maand heeft een specifieke focus, zoals het geven van rozen op mei 14 (Rose Day) en het uitwisselen van kussen op juni 14 (Kiss Day). Dit uitgebreide systeem van liefdesviering zorgt voor een continuïteit van romantische gebaren gedurende het hele jaar.

Brazilië: Día dos Namorados
In Brazilië wordt Valentijnsdag, of Día dos Namorados genoemd, niet op 14 februari gevierd, maar op 12 juni. Deze datum valt samen met de dag van Sint-Antonius, de heilige van het huwelijk. Net als in andere landen worden cadeaus uitgewisseld tussen geliefden, en romantische diners en feesten zijn gebruikelijk.

Finland: Vriendschapsdag
In Finland staat Valentijnsdag bekend als Ystävänpäivä, wat letterlijk ‘Vriendschapsdag’ betekent. Hier ligt de nadruk niet alleen op romantische liefde, maar ook op vriendschap. Mensen sturen kaarten en kleine cadeautjes naar hun vrienden en geliefden om hun waardering en genegenheid te tonen.

Of het nu gaat om het uitwisselen van liefdesbrieven, het geven van chocolade of het vieren van vriendschap, Valentijnsdag biedt een gelegenheid voor mensen over de hele wereld om liefde in al zijn vormen te vieren. Terwijl de tradities variëren, blijft de essentie hetzelfde: het koesteren van de banden die ons verbinden en het vieren van de kracht van liefde en genegenheid.

© 2024 Grenzenloos - Design & realisatie door Webheads