Droom je er weleens over om een vakantiewoning in het buitenland te kopen of misschien wel een tweede woning en je langzaam maar zeker in je lievelingsland te vestigen? Na ons artikel van gisteren over de Second Home Beurs (30 sept.-3 okt. in de Jaarbeurs in Utrecht! Mis hem niet!) vandaag nog meer goed nieuws voor als je het nog niet wist: je kan er zo maar belastingvoordeel mee opdoen!

Over het algemeen heft Nederland meer belasting over je spaargeld, box 3,  dan dat de meeste buitenlandse landen heffen op jouw woning aldaar. Een tweede woning zal namelijk in de meerderheid van de gevallen belast worden in dat land en niet in Nederland. Dit is vastgelegd in verschillende belastingverdragen die de Nederlandse overheid heeft afgesloten met vele landen.

Investeer je je spaargeld dus in een tweede woning in het buitenland dan ontloop je de hogere heffing van box 3 op je spaargeld door de corresponderende belasting op je investering in het buitenland te betalen. Je hebt in Nederland immers een vrijstelling om te voorkomen dat je dubbele belasting betaalt.

Maar laat je adviseren door echte experts en breng een bezoekje aan de Second Home Beurs! Kaarten zijn hier gratis te verkrijgen: https://www.secondhome.nl/tickets

© 2024 Grenzenloos - Design & realisatie door Webheads