Uitgeverij Grenzenloos een imprint van VanDorp Uitgevers.

Het doel van deze privacyverklaring is om transparant te zijn in hoe VanDorp Uitgevers omgaat met persoonsgegevens. Hebt u vragen hierover n.a.v onderstaande tekst, neemt u dan hierover contact met ons op.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus en gaan zorgvuldig om met uw persoonlijke gegevens. Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid. Uw gegevens zullen nimmer aan derden worden verkocht en/of verstrekt. Uw gegevens worden alleen gebruikt voor de werkzaamheden van VanDorp Uitgevers.

Bescherming Persoonsgegevens

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. VanDorp Uitgevers zal uw persoonlijke gegevens niet aan derden verkopen en/of verstrekken. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG) en de Telecommunicatiewet.

Welke gegevens verzamelen we?

Alleen die gegevens die u hebt opgegeven worden verzameld. De gegevens die verzameld kunnen worden zijn:

  • Voor- en achternaam
  • E-mailadres
  • Straat en huisnummer
  • Postcode en woonplaats

Met welk doel gebruiken we de persoonsgegevens?

De gegevens worden gebruikt om:

  • Bestellingen te versturen
  • De nieuwsbrief te versturen

Beveiliging persoonsgegevens

Wij hebben passende technische maatregelen genomen om persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies of andere vormen van onrechtmatige verwerkingen. Deze maatregelen, waaronder versleuteling middels een SSL-certificaat zorgen voor een beveiligingsniveau dat past bij de gegevens die wij verwerken.

De gegevens worden op 1 computer bewaard die is versleuteld met een sterk wachtwoord. Het wachtwoord wordt regelmatig veranderd.

Cookies

Een cookie is een klein bestandje dat door onze website wordt meegestuurd en door uw browser op het apparaat waar u onze website mee bezoekt wordt geplaatst. De informatie die in de cookie is opgeslagen kan naar onze website teruggestuurd worden, wanneer u de website opnieuw bezoekt.
Voor een zo goed mogelijke werking van deze website en om de inhoud van advertenties af te stemmen op jouw voorkeuren worden cookies gebruikt.

Mailchimp

Voor het versturen van de nieuwsbrief wordt gebruik gemaakt van het programma ‘Mailchimp’. Dit bedrijf is gevestigd buiten Europa, in de VS. Hun privacy policy vindt u op hun website mailchimp.com.

Google Analytics

Ook door onze statistiekenpakket, Google Analytics, worden cookies geplaatst. Wij willen graag weten hoe onze bezoekers de website gebruiken en hoeveel mensen maandelijks onze website bezoeken, zodat we het gebruik van de website kunnen optimaliseren. Wij willen natuurlijk niet dat u ongewenst gevolgd wordt, echter willen wij u zo goed mogelijk van dienst zijn en daarvoor hebben we goede statistieken nodig. Bij Google Analytics wordt de informatie zo goed mogelijk geanonimiseerd. Uw IP-adres wordt nadrukkelijk niet gebruikt. We kunnen u daarom niet persoonlijk herleiden.

Wilt u de cookies uitschakelen of verwijderen?

Dit kunt u doen via de browserinstellingen. Gebruik eventueel de help-functie van uw browser om te achterhalen hoe u dit kunt doen.

Bewaartermijn

Wij bewaren uw gegevens niet langer dan noodzakelijk voor het doel waarvoor ze zijn ontvangen. De gegevens in ons boekhoudsysteem bewaren we tenminste 7 jaar, onder andere om aan al onze wettelijke verplichting te voldoen. Deze gegevens worden binnen 1 jaar na het verlopen van deze verplichting door ons verwijderd. De bovenstaande termijn geldt, mits er voor ons verdere wettelijke verplichtingen bestaat de gegevens langer te bewaren en/of beschikbaar te houden.

Rechten

U heeft altijd het recht jouw toestemming voor het verwerken van uw gegevens in te trekken, waarna wij uw gegevens niet meer zullen verwerken. Het intrekken van deze toestemming doet geen afbreuk aan de rechtmatigheid van onze gegevensverklaring op basis van uw toestemming, die plaatsvond vóór deze intrekking. U hebt ook recht op inzage in jouw persoonsgegevens en het recht om uw persoonsgegevens te rectificeren. Als u wilt weten welke persoonsgegevens wij van u verwerken, dan kun u een schriftelijk inzageverzoek indienen. Mochten uw gegevens onjuist, onvolledig of niet relevant zijn, dan kut u ons schriftelijk verzoeken om uw gegevens te wijzigen of aan te vullen. Bovendien heeft u recht op het overdragen van, of het overdraagbaar maken van jouw gegevens. Ook hiervoor kunt u een schriftelijk verzoek doen.

Klacht

Heeft u een klacht over hoe VanDorp Uitgevers met uw gegevens omgaat, dient u een klacht in bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Wijzigingen

Wij behouden te allen tijde het recht ons privacybeleid te wijzigen. De wijzigingen treden in werking op het aangekondigde tijdstip van inwerkingtreding. Bij veranderingen in de registratie van persoonsgegevens wordt deze verklaring aangepast.

© 2021 Grenzenloos - Design & realisatie door Webheads