We hebben het de laatste dagen over geluk gehad. Wat betekent het en vooral: waar kan ik het vinden? Ben ik op de goede weg om wat van dat felbegeerde geluk te verkrijgen? Is het geluk wat ik denk te hebben reëel of slechts gebaseerd op materie (en dus wat van de oppervlakkige kant)? 

Geen makkelijke opgave om antwoorden te vinden op deze vragen. 

Zoek je antwoorden op de Camino de Santiago; duizenden zijn je voorgegaan en duizenden zullen je voorbeeld volgen op deze eeuwenoude pelgrimsroute die vanuit verschillende punten vanuit Europa zijn bestemming vindt in het wonderschone Santiago de Compostela.

Dit jaar is het record aantal pelgrims al in september verpulverd: op 21 september liep pelgrim nummer 347.578 de stad in. Dat record stond sinds 2019. Met nog enkele dagen te gaan voor het officiële cijfer is het duidelijk dat de interesse in de Camino onveranderd hoog blijft.

Denk maar dat je, geflankeerd door wondermooie landschappen en gedragen door je eigen voeten enkele interessante antwoorden zal vinden. Misschien is 2023 wel het jaar dat je een paar belangrijke stappen zal zetten…

Zoals de pelgrims elkaar hier toewensen als ze elkaar tegenkomen onderweg: ¡Buen Camino!

Foto van Burkard Meyendriesch via Pexels

© 2024 Grenzenloos - Design & realisatie door Webheads