Altijd al benieuwd geweest hoe de Hongaar de veiligheid in zijn eigen land beoordeelt? Of wat de Australiër van de woon-werkbalans in zijn eigen land vindt? Check dan de OESO Better  Life Index: een fantastische interactieve index waarmee je het allemaal (en veel meer!) te weten kan komen… 

De OESO Better Life Index is een interactieve barometer gebaseerd op wat de wereldburger zelf vindt van de levenskwaliteit in zijn eigen land. Via een interactief stemmingspaneel kan je een waarde geven aan elf factoren die essentieel zijn voor onze levenskwaliteit. Het zijn onderwerpen als inkomen en werkgelegenheid maar ook sociale thema’s als veiligheid en gemeenschapszin.

Je wordt dus uitgenodigd om de levenskwaliteit van je eigen land te beoordelen. Als je bijvoorbeeld stemt op veiligheid, zie je meteen de landen stijgen dan wel zakken in de peiling en zie je gelijk waar veiligheid wel of niet hoog scoort.  Je kan ook op regio zoeken en bekijken hoe de plaatselijke bevolking de elf factoren aldaar beoordeelt.

Stem zelf en zie hoe jouw favoriete landen in de ogen van de plaatselijke bevolking scoren!

© 2024 Grenzenloos - Design & realisatie door Webheads