Wat komt er allemaal bij kijken als je je eigen auto wilt meenemen naar een nieuwe EU-bestemming? Als je voor minder dan zes maanden naar een ander land binnen de EU vertrekt, dan kan je zonder problemen de reis aangaan in je eigen auto en in het land van bestemming rondrijden. 

Voor studenten die staan ingeschreven bij een erkende opleiding en er niet naast werken bestaat deze tijdsbeperking zelfs helemaal niet. Gaat dit niet voor je op en wil je je eigen auto meenemen, dan moet  je na een half jaar niet allen jezelf maar ook je auto inschrijven in je nieuwe land. Vanaf dat moment betaal je dus wegenbelasting in dat land

Je Nederlandse autoverzekering is dan niet meer geldig in het buitenland! Check sowieso voor vertrek bij je verzekeraar hoe lang je dekkingen het buitenland geldig is.

Op nederlandwereldwijd.nl staat uitgebreide informatie en op de volgende site kan je voor elk EU-land apart bekijken welke regels er van toepassing zijn op jouw Nederlandse auto: https://europa.eu/youreurope/citizens/vehicles/registration/registration-abroad/index_nl.htm.

Foto van Pixabay via Pexels

© 2024 Grenzenloos - Design & realisatie door Webheads