Een taal leren heeft natuurlijk te maken met aanleg. Maar je hoeft echt geen talenwonder zijn om een taal goed te leren spreken, met regelmatige studie kom je heel ver. Iedereen kan zich binnen afzienbare tijd met inzet en regelmaat weerbaar maken in welke taal dan ook. Ga je naar België emigreren dan heb je het lekker makkelijk (hoewel; weet je wat een ‘kwistenbiebel’ is?). Ook in een Engelstalig land zit je natuurlijk goed. Maar wat nou als je naar Zweden vertrekt? Of Frankrijk? Of China?? We geven je een paar tips!

Eerste tip is regelmatige inzet. Oké, eigenlijk zijn dit er twee in één maar het is dan ook gelijk de beste tip die we je kunnen geven. Accepteer dat er altijd wel iemand zal zijn die beter en mooier (uit-)spreekt dan jij en trek je eigen plan. Want dat is tip 2: besteed aandacht aan wat voor jou de beste methode is om een taal te leren. Niet iedereen leert op dezelfde manier: sommige studenten leunen op grammatica, anderen zijn van de praktische kant en babbelen er zo snel mogelijk op los met dikke fouten en al (mag toch; je bent aan het leren!). Anderen hebben het nodig woordjes te stampen en aan een groot vocabulair houvast te verlenen. Ontwikkel je eigen methode!

Onze laatste tip is ook een goede (vinden we zelf): integreer je nieuwe taal in je dagelijkse leven. Met een beetje elke dag kom je echt heel ver! Houd het niet alleen bij je lessen of de uren achter je boeken. Door middel van een podcastje hier en daar, tien minuutjes ‘s ochtends de krant (proberen te) lezen van het desbetreffende land en lekker veel films in de nieuwe taal netflixen. 

Vooruit nog één tip: geef niet op want je kan het!

Foto via Pexels

© 2024 Grenzenloos - Design & realisatie door Webheads