Vandaag gaan we de top-10 van gelukkigste landen ter wereld bekijken. Benieuwd of Nederland erin staat? Lees dan verder 🙂

Eerst iets meer over de wetenschapper achter de Happiness Index waar je de laatste dagen over hebt kunnen lezen hier. Ruut Veenhoven is een wereldwijd erkende pionier op het gebied van onderzoek naar subjectieve voorwaarden voor het meten van geluk. Hij was er al in de jaren 70 mee bezig. Vandaag de dag is er geen zichzelf respecterend sociologisch onderzoeksinstituut dat niet een groot deel van de dag besteedt aan deze studie.

Hier de top-10!

  1. Costa Rica
  2. IJsland
  3. Denemarken
  4. Zwitserland
  5. Canada
  6. Noorwegen
  7. Mexico
  8. Finland
  9. Zweden
  10. Australië

Zwitserland en Australië zijn daarbij ook nog eens de landen waar de levensverwachting het hoogst is met 82,6 en 82,5 jaar respectievelijk.

Nederland valt net buiten de prijzen en staat op een verdienstelijke 11e plaats. Het verschil in gelukkige levensjaren tussen Costa Rica en ons land is maar liefst 6,8 jaar. Niet slecht voor een land als Costa Rica dat qua veronderstelde welvaart niet aan Nederland kan tippen. Hebben maakt dus niet per se gelukkiger dan zijn. 

bron: World Database of Happiness

Foto van Jake Marsee via Pexels

© 2024 Grenzenloos - Design & realisatie door Webheads