Denemarken geniet al jaren een solide reputatie van een van de meest vooruitstrevende landen ter wereld. Sociale zekerheid en hygge voeren de boventoon in een land dat slechts op enkele honderden kilometers van het onze ligt. We nemen vandaag een kijkje op de Deense banenmarkt; misschien is er wel plek voor jou! Dat zou zo maar kunnen want…

De Denen kunnen trots zijn op een hun werkcultuur: werktijden zijn over het algemeen flexibel en het gezinsleven kan dan ook over het algemeen op een gezonde manier gecombineerd worden met het werk. Onze ‘man in Kopenhagen’ benadrukt dan ook dat de Deense werknemer de werk-privébalans als een van de meest belangrijke pluspunten van het werken in het eigen land is. 

De IT blijft een van de meest dynamische sectoren voor bloeiende carrières maar ook de logistiek is door de ligging van het land een sector die volop mogelijkheden biedt. De traditioneel open houding van de Denen vergemakkelijkt ook de integratie van emigranten; zowel in het sociale leven als op de werkvloer. 

De carrièrevooruitzichten in Kopenhagen zien er goed uit, ook voor buitenlanders. De lokale arbeidsmarkt is flexibel en biedt vele mogelijkheden om werk en gezinsleven op een gezonde manier te combineren. Misschien geniet jij binnenkort wel van hygge daar waar het uitgevonden is!

Foto van Gustav Lundborg via Pexels

© 2024 Grenzenloos - Design & realisatie door Webheads