Wij hier bij Grenzenloos zijn gek op lijstjes. Geef ons een top 10 en we zijn er de hele morgen zoet mee. De meest recente was van de Economist Group die in augustus de nieuwe “Global Liveability Index” publiceerde. Het gaat om een studie naar stabiliteit, infrastructuur, onderwijs, gezondheidszorg en cultuur in 173 landen (er zijn er 195 totaal op onze planeet). Dus dan wil je wel in de top 10 staan!

De beste steden om in te wonen liggen voornamelijk in Europa en Canada. Vaste klanten als Wellington en Auckland in Nieuw-Zeeland en Sydney in Australië zijn uit de top 10 gevallen, waarschijnlijk door aldaar de lang aanhoudende coronarestricties. Deze toppers hebben (o.a.) plaatsgemaakt voor … Amsterdam! Yes! Onze geliefde hoofdstad staat maar liefst  op de negende plek!

De eerste plaats is voor Wenen. Gevolgd door Kopenhagen en Zürich. Zwitserland staat zelfs twee keer in de top 10 en Canada maar liefst drie keer! Verrassend? Niet helemaal, ook op de OESO Better Life Index scoren deze steden en landen de beste cijfers van de klas!

  1. Wenen
  2. Kopenhagen
  3. Zürich
  4. Calgary
  5. Vancouver

Foto van Belle Co via Pexels

© 2024 Grenzenloos - Design & realisatie door Webheads