Een van de leukste dingen aan een nieuw jaar is dat alle studieresultaten binnenkomen van het jaar ervoor. Interessante rapporten over heel veel landen, misschien wel jouw toekomstige woonplaats, worden op allerlei gebieden onder de loep genomen en daar wij geloven in een goede voorbereiding van je emigratie raden wij je aan een kijkje te nemen! Geheel in het thema van deze week, hebben we ons vandaag geconcentreerd op de digitale overheidsdiensten. Waar zijn die het meest ontwikkeld?

De VN kan natuurlijk niet achterblijven en in hun E-Government Survey 2022 onderzoekt de organisatie de inspanningen van overheden over de hele wereld op het gebied van digitale publieke diensten. Welk land loopt voorop om deze zo toegankelijk mogelijk te maken voor een zo groot mogelijk deel van zijn bevolking?

We gaan gelijk naar de toppers: Denemarken en Finland zijn volgens de VN de absolute top terwijl buiten Europa Zuid-Korea de top 3 complementeert. Van de 193 lidstaten van de Verenigde Naties scoren zij het hoogst op het gebied van kwaliteit van online overheidsdiensten en technologische infrastructuur. 

Andere toppers zijn Nieuw-Zeeland, Zweden, IJsland, Australië, Estland, Nederland, de Verenigde Staten. Opvallende afwezigen zijn opnieuw Duitsland en Frankrijk.

Foto van Vishnu Murali via Pexels

© 2024 Grenzenloos - Design & realisatie door Webheads