Denk je erover om te emigreren maar ben je er nog niet helemaal uit? Twijfel je of je tijdelijk vertrekt of je je langer dan een jaar buiten Nederland vestigt en dus emigreert?  Waarom niet een paar maanden of misschien een half jaar kijken wat je ervan vindt? Als je niet langer dan een jaar wegblijft, dan blijf je immers officieel ingezetene van Nederland en emigreer je dus (nog) niet.

De websites die werknemers in contact brengen met bedrijven in het buitenland en ze de mogelijkheid bieden op afstand online en dus in het buitenland te werken zijn de laatste jaren enorm toegenomen. Binnen  de EU ben je als EU-burger immers vrij om te wonen en werken waar je wilt, zowel in loondienst als zzp-er. Je hoeft dus echt niet gelijk te emigreren, dus een jaar of langer weg te blijven en je in Nederland uit te schrijven, om een waardevolle woonwerkervaring in het buitenland op te doen.

Werrp een blik op websites als workingnomads.com en remoteok.com voor een enorm aanbod van internationale vacatures. En bevalt de ervaring? Dan kan je later altijd nog besluiten om werkelijk te emigreren en langer weg te blijven. Zo heb je dan al een leerzame ervaring op zak!

© 2024 Grenzenloos - Design & realisatie door Webheads