India is sinds kort de vijfde economie ter wereld. De groeiende welvaart maakt het land interessant voor buitenlandse investeerders. Maar het leven in een cultureel en religieus uiterst divers land als India is voor de Europeaan niet makkelijk. Gelukkig zijn er meerdere manieren om je goed voor te bereiden.

In een land waar 23 officiële talen worden gesproken en grote regionale verschillen bestaan op vooral cultureel en religieus gebied, is het zaak je verblijf, lang of kort, goed voor te bereiden. 

Bedrijven die het nog aan “Indiaase ervaring” ontbreekt, wordt aangeraden een intermediair, lokaal of in Nederland, in te schakelen. Deze in de Indiase markt gespecialiseerde bedrijven maken je wegwijs in een soms net zo interessante als ingewikkelde wereld en kunnen je heel wat tijd en problemen besparen.

Ben je al een stap verder en denk je erover je te vestigen in India? Kijk ook dan op de website van de RVO, de Rijksoverheid voor Ondernemend Nederland, waarop uitgewerkte aanwijzingen staan die je eerste stappen in Indië de goede richting in kunnen sturen.

https://www.rvo.nl/onderwerpen/landen-en-gebieden/india/zakencultuur

© 2024 Grenzenloos - Design & realisatie door Webheads