De afgelopen jaren steeg het aantal EU-huishoudens met een degelijke internetverbinding in dunbevolkte gebieden naar bijna 40%. Volgens Eurostat had 70 procent van alle EU-huishoudens in 2021 toegang tot hogesnelheidsinternet wat een stijging van 55% in de afgelopen tien jaar inhoudt. De EU-richtlijn Europe’s Digital Decade heeft als doel om heel Europa in 2030 van een goede en snelle internetverbinding te voorzien.

In een klein onderzoekje dat we hier op de redactie naar wereldwijde internetsnelheden hebben gedaan komen Azië en Scandinavië steevast als de toppers uit de bus. Singapore, Hong Kong en Zuid-Korea staan in Azië aan de top en Zweden, Denemarken en Noorwegen hier in Europa. Duitsland en Frankrijk scoren slecht en halen niet eens de top 20. 

De snelste mobiele interverbinding is weggelegd voor het Verenigd Koninkrijk  met meer dan 23 Mbps. Nederland scoort over het algemeen niet slecht maar toch is het verschil met het VK groot: de Nederlandse mobiele internetsnelheid is net iets meer dan 10 Mpbs…

Foto van Mateusz Dach via Pexels

© 2024 Grenzenloos - Design & realisatie door Webheads