Ben je eenmaal aangekomen en een soort van geïnstalleerd in je nieuwe huis, dan wacht nog een andere, misschien wel veel leukere taak: nieuwe contacten leggen, vrienden maken. Je wilt je natuurlijk welkom voelen bij je nieuwe landgenoten. Zij maken per slot van rekening een groot deel uit van je nieuwe vaderland!

In de grote enquête waar we het maandag over hadden, is er een onderdeel waar we het vandaag over willen hebben: “Hoe makkelijk is het om in te burgeren?” De vraag werd gesteld aan duizenden expats over de hele wereld met een minimum van 50 respondenten per land. De (verrassende?) maar zeer duidelijk winnaar was … Mexico!

In deze subcategorie wordt gekeken naar vriendelijkheid van de lokale bevolking tegenover buitenlanders en tevredenheid van expats met hun sociale leven. Kortom: over je thuis voelen, je welkom voelen en wennen aan de lokale cultuur. Daar kan je vaak wel een beetje hulp bij gebruiken!

De top-10 ziet er als volgt uit:

  1. Mexico
  2. Indonesië
  3. Filipijnen
  4. Brazilië
  5. Oman
  6. Taiwan
  7. Portugal
  8. Kenia
  9. Vietnam
  10. Spanje

Wederom zijn Spanje en Portugal te vinden in de top-10 maar twee van onze andere favorieten, Zweden en Noorwegen, blijven in dit onderdeel echter wel onderaan de ranglijst steken… Gastvrijheid lijkt dus meer in Aziatische landen (4) en Hispaanse culturen (4) te vinden! 

(P.S. Van de 50 landen staat Nederland… op de 44e plaats!)

Foto van Omar Zetina via Pexels

© 2024 Grenzenloos - Design & realisatie door Webheads