Ben je gefascineerd door Japan en wil je deze unieke cultuur beter leren kennen? Ben je tussen de 18 en 30 jaar oud dan kun je in aanmerking komen voor een Working Holiday visum. Je mag dan tot een jaar blijven en in het land werken. Je moet hiervoor in goede gezondheid verkeren, €1800 aan spaargeld op de bank hebben staan en je retourticket al geboekt hebben.

De meest voor de hand liggende optie is natuurlijk Engelse les geven maar je kan je voorstellen dat je daar behoorlijk wat concurrentie hebt. Denk dus ook buiten de gebaande paden zoals aan modellenwerk (niet-Japanse gezichten zijn populair voor bepaalde opdrachten!) of aan werk in de drukbezochte toeristische centra (skifanaten houden alleen al van Japan om zijn ‘Japow’: de unieke poedersneeuw).

Er zijn genoeg opties! Arbeidsbureaus met de naam ‘Hello Work’ zijn van de overheid en bieden naast werk ook informatie aan over hoe je je werkervaring zo probleemloos mogelijk kan laten verlopen. Ga voor je vertrek ook online naar gespecialiseerde websites voor werk voor buitenlanders. Zie voor meer visuminfo: https://www.nl.emb-japan.go.jp/itpr_en/r_workingholidayvisa.html

Tot slot een Japanse wijsheid: als je de tijd hebt genomen om na te denken, ga dan over tot actie. Als je eenmaal actie hebt ondernomen, stop dan met nadenken.

Foto van Bagus Pangestu via Pexels

© 2024 Grenzenloos - Design & realisatie door Webheads