Het DESI-report van de EU van 2022 is binnen. In deze Digital Eocnomy and Society Index geeft de EU een beeld van hoe het ervoor staat met de digitale werkelijkheid van de Europese lidstaten. Factoren als implementatie van de nieuwste digitale technologie, digitale overheid en toegang tot hogesnelheidinternet zijn slechts enkele van de onderzochte thema’s in de jaarlijkse studie. 

Hadden we het gisteren al over de internetsnelheid, vandaag gaan we het hebben over een ander element dat de EU in dit rapport bestudeert, namelijk de landen die de meeste werkvergaderingen op afstand houden. Want vooral deze statistiek is belangrijk als je erover denkt je in het buitenland te vestigen… Welke landen zijn het meest op de goede weg?

Zoom, Skype, Teams.. allen zijn opgenomen in de cijfers. De helft van alle bedrijven in de EU en zelfs een 93% van de grote bedrijven doen aan meetings online. De score heeft een duidelijke geografische indeling met, niet verrassend, de duidelijke winnaars in Scandinavië. De landen die het hoogst scoren zijn Zweden, Finland en Denemarken met alledrie bijna 80% van de bedrijven die op afstand vergaderen. In het zuidwesten van de EU, zijn Bulgarije, Roemenië en Hongarije de landen in de EU waar het minst op afstand wordt vergaderd met percentages die dicht rond de 30% liggen.

Werken op afstand is here to stay!

Foto van Olia Danilevich via Pexels

© 2024 Grenzenloos - Design & realisatie door Webheads