Emigreren naar het land van je dromen, misschien wel de partner van je dromen achterna en/of die droombaan in een droomstad. Dromen kunnen dus echt wel waarheid worden! Het is alleen wel zo dat je altijd net iets te vroeg wakker word om te weten wat het vervolg is…

Ineens ben je in dat nieuwe land met die andere nieuwe cultuur en gaat je nieuwe leven beginnen. Het is heel normaal dat niet alles gelijk van een leien dakje loopt. In het begin heb je nog geduld en enthousiasme te over, iets later is het heel normaal dat het nieuwe dagelijkse leven een stuk zwaarder is dan je je had voorgesteld. 

Weet: je bent niet de enige. Dit overkomt echt de grote meerderheid van de expats. Bij de een duurt het wat langer dan bij de andere maar ‘dipjes’ hebben we allemaal. Denk er eens over na wat hulp in te roepen van buitenaf. Sinds de pandemie is het aanbod van langeafstandspsychologen enorm toegenomen. Ervaringsdeskundigen die misschien wel hetzelfde hebben meegemaakt als jij en bovenal: je eigen taal spreken en precies begrijpen waar je vandaan komt. 

Dromen is gezond, maar voor jezelf moet je goed zorgen! Succes! 

Foto van Andrea Piacquadio via Pexels

© 2024 Grenzenloos - Design & realisatie door Webheads