Het is een veelgehoorde spreuk: waar je ook naartoe gaat, je neemt je problemen altijd met je mee. Het welbekende cliché van het rugzakje met problemen dat je overal met je meedraagt. Je kan wel weggaan maar als je de inhoud van die rugzak niet checkt voor vertrek… Na verloop van tijd zal je je problemen geheid weer tegenkomen.

Een rugzak gebruik je toch liever om er een lekker tussenuit te zijn? Als je droomt over op reis gaan? Want een andere vaak gehoorde spreuk, soms als hart onder de riem aangeboden: een verandering van omgeving zal je goed doen…

Misschien heb je een verandering in je persoonlijke leven meegemaakt, misschien loopt het niet soepel in je professionele leven. Of is er de laatste jaren zoveel veranderd in de (Nederlandse) maatschappij, dat je denkt: ik wil hier weg. 

Wanneer weet je of dat dat een goed idee is? Wanneer ben je aan het weglopen voor je problemen en wanneer is het wel een geval van die nieuwe, inspirerende omgeving opzoeken om een gezonde nieuwe start te maken? Want deze laatste optie is natuurlijk de enige waar je voor gaat. 

Ons advies is om met jouw eigen rugzak een nieuwe omgeving op te zoeken.  Maar begin met een maand, gewoon jij en je rugzak en een goed boek en ga naar een omgeving die je altijd al heeft getrokken. Ga gewoon, kom jezelf tegen en wie weet of je rugzak wat lichter is na terugkeer. Misschien ligt die nieuwe start daarna wel dichterbij dan je denkt.

Foto van Pixabay via Pexels

© 2024 Grenzenloos - Design & realisatie door Webheads