Denk je erover je carrière een internationale duw in de goede richting te geven? Hoe belangrijk is je leven buiten je werk als het gaat om je elke dag voor de volle 100% op kantoor te kunnen geven? Vandaag bekijken we de verschillende factoren die van invloed zijn op je carrière als je erover nadenkt deze in het buitenland te doen opleven!

We houden het bij grote steden, daar zijn de kansen op de lokale arbeidsmarkt immers beter te voorspellen en je verkleint je afhankelijkheid van een enkel bedrijf. (Hoe leuk het ook lijkt om op het hoofdkantoor van Ikea op het idyllische Zweedse platteland te werken!) In geval van onverhoopt baanverlies, beperk je in een grote stad de risico’s van een vroegtijdige terugkeer. Dit is een van de redenen waarom New York een geliefde bestemming blijft: de lokale en nationale economie verzekeren je van volop kansen.

Waar met name New York niet zo hoog scoort, is een volgende factor die je mee moet nemen in je beslissing: de balans tussen werk en privéleven. Werktijden en salaris scoren in de Big Apple niet hoog. Integendeel; je mag dan volop kansen op spannende carrièremogelijkheden hebben, werknemers vinden het evenwicht tussen werk en privéleven veelal schitteren door afwezigheid… Het belang van dit evenwicht hangt af van je persoonlijke omstandigheden.

De steden die het hoogst scoren op gebieden als lokale arbeidsmarkt, persoonlijke carrièremogelijkheden en balans tussen werk en privéleven zijn Kopenhagen en Dublin. En dat zijn nou ook eens hele leuke, bruisende steden. Ook een niet geheel onbelangrijke factor om mee te nemen in je beslissing…

Foto van Nout Gons via Pexels

© 2024 Grenzenloos - Design & realisatie door Webheads