Onderwijs voor Zweden en EU-burgers is in Zweden gratis: dit geldt voor zowel het basis-, voortgezet als voor het hoger onderwijs. Ook voor niet EU-burgers is het Zweedse onderwijs toegankelijk door middel van een breed aanbod aan studiebeurzen. Altijd gedroomd over Zweden? Zoek een geschikte opleiding en pak je koffer vast in! 

Zweden heeft maar liefst 42 universiteiten die een breed aanbod aan Engelstalige opleidingen aanbieden; deze beginnen over het algemeen in de herfst. Het is misschien niet verrassend dat vooral  sociale en natuurwetenschappen de grootste variëteit opleidingen aanbieden. We hebben het natuurlijk wel over een van de als meest sociale en natuurliefhebbende bekend staande landen …

Op Universityadmissions.se kan je alle informatie vinden die je nodig hebt voor een succesvolle aanvraag. Je kan je voor maar liefst acht bachelors en vier masters aanvragen. Maar minder mag ook.

Dus wil je in de herfst ’23  in Zweden gaan studeren? In januari ’23 moet je aanvraag dan binnen zijn; denk er de komende maanden maar eens goed over na!

Foto van Emily Ranquist via Pexels

© 2024 Grenzenloos - Design & realisatie door Webheads