De Scandinavië-Expo van afgelopen weekend was weer een groot succes! In de Expo in Hoevelaken zijn vele Scandinaviëfans langsgekomen om mee te doen aan workshops of om te luisteren naar lezingen over de oneindige mogelijkheden die Noord-Europa ons biedt. En niet alleen om op vakantie te gaan!

Boekpresentaties, workshops om te leren koken, wol vilten met zeep en zelfs houtsnijden. Onder het genot van een Zweedse Trocadero of een Finse Salmari en allerlei versgemaakte Scandinavische lekkernijen was de Expo ook dit jaar weer een gezellig succes! 

Heb je hem gemist? Geen paniek; als Scandiniaviëkenner en -liefhebber  weet je dat kerstmarkten niet alleen in Duitsland populair zijn. Rotterdam biedt je verschillende populaire opties in november: een Finse, een Deense, een Noorse markt; elk land heeft zijn eigen evenement. In de Suikerfabriek in Groningen kan je het weekend van 10 en 11 december terecht voor de Zweedse Kerstmarkt. 

Op 13 december markeert het Luciafeest voor de Zweden het begin van de kerstperiode. In Den Haag worden dan traditioneel de lichtjes in de grote kerstboom aangestoken dor de ambassadeur van Zweden. Zweden schenkt de stad elk jaar een enorme kerstboom. Het aansteken van de lichtjes gebeurt op de dertiende. Een sfeervolle Zweedse avond op het Lange Voorhout!

Foto van Susanne Jutzeler via Pexels

© 2024 Grenzenloos - Design & realisatie door Webheads