Het thuiswerken is sinds de pandemie niet meer weg te denken uit ons werk. Zzp-ers wisten dit natuurlijk al een tijdje; maar ook als werknemer kan je tegenwoordig vaak zonder problemen je eigen aanwezigheid op kantoor bepalen. Waarom niet een paar maanden per jaar vanuit het buitenland werken? Workation!!

Binnen de EU (en de landen van de EER en Zwitserland) mag je immers vrij wonen en werken. Wil je je niet uitschrijven in Nederland maar gewoon een paar maanden ergens vanuit Parijs, het Italiaanse platteland of de Zweedse heuvels werken, dan blijf je gewoon belastingplichtig in Nederland.

Als je gedetacheerd wordt, is het belangrijk te weten dat de arbeidswet van je nieuwe werkomgeving de regels bepaalt en niet meer de Nederlandse. Dus woon je ineens in Madrid, weet dat je dan, ook als je parttime werkt, recht hebt op 30 dagen vakantie per jaar.

Het is belangrijk goede afspraken te maken. Er komt veel vertrouwen van je werkgever bij kijken en het helpt veel als er vooraf duidelijke afspraken gemaakt zijn. Maar het is zo simpel als een goede wifi en laptop te hebben!

Foto van Rodnae Productions via Pexels

© 2024 Grenzenloos - Design & realisatie door Webheads