Marjan en haar man koesterden al jarenlang de droom om Nederland achter zich te laten. De zoektocht naar hun nieuwe thuis was uitgebreid en doordacht, met beursbezoeken en verkenningsreizen die hen uiteindelijk naar het charmante Caudete leidden, gelegen in de schaduw van Alicante. Hun reis is een inspiratiebron voor velen die verlangen naar verandering, naar een leven vol zon en nieuwe ervaringen.

Het boek doet verslag van de spannende, soms beproevende ervaringen die komen kijken bij emigratie. Marjan schrijft met een openhartige pen over de verhuizing, het inrichten van een nieuw thuis, het aanpassen aan een nieuwe omgeving en de niet te onderschatten bureaucratie die menig expat hoofdbrekens bezorgt. Haar vertelling is doorspekt met persoonlijke anekdotes die zowel de uitdagingen als de triomfen van het expatleven belichten.

“Leven Onder de Spaanse Zon” is echter meer dan een emigratiehandleiding; het is een viering van de Spaanse cultuur. Marjan neemt de lezer mee naar lokale feesten en introduceert hen in de rijke tradities en gebruiken die haar nieuwe thuis typeren. Haar liefde voor Spanje en haar mensen schijnt door elke pagina en biedt een verkwikkende blik op het leven als ‘extranjero’.

Dit boek is een essentiële leeservaring voor iedereen die overweegt de stap naar Spanje te wagen. Het is evenzeer een liefdevol geschreven ode aan een land dat Marjan in haar hart heeft gesloten. Met een mix van praktische adviezen, hartelijke verhalen en een warme blik op het leven in Spanje, is “Leven Onder de Spaanse Zon” een inspirerende reisgids naar een leven vol avontuur onder de warme Mediterrane hemel.

Het boek is niet alleen voor potentiële emigranten of liefhebbers van Spanje; het spreekt tot de verbeelding van iedere lezer die ooit heeft gedroomd van een nieuw begin. Het nodigt uit om te dromen, te plannen en wellicht zelfs de sprong te wagen naar een nieuw leven onder de Spaanse zon.

Marjans boek (ook als ebook) Leven onder de Spaanse zon is hier te bestellen.

Lees ook Majans vervolgboeken Een zonnig leven in Spanje en Spanje ten voeten uit.

© 2024 Grenzenloos - Design & realisatie door Webheads