Volgens de WHO heeft Frankrijk een van de meest efficiënte gezondheidszorgen van de wereld. Het is toegankelijk (betaalbaar), de zorg is van hoge kwaliteit en de samenwerking binnen de gezondheidszorg is strak en dus zijn wachttijden over het algemeen niet lang. 

De Franse gezondheidszorg is daarbij universeel: iedereen heeft recht op medische zorg. Je betaalt via je werkgever (tot een maandelijkse 6% van je salaris) of sluit een standaardverzekering af bij het ziekenfonds van de overheid. De aanvullende zorg waar ook veel Fransen veel gebruik van maken is niet duur.

Bijdragen voor bijvoorbeeld het bezoek aan de huisarts (€7) , een ziekenhuisverblijf (€20/dag) zijn niet hoog, maar medicijnen zijn wel duur in Frankrijk. De Franse regering heeft plannen de medicijnprijzen te verlagen maar of dit er in de nabije toekomst van gaat komen is afwachten.

Ga je verhuizen naar Frankrijk, vraag dan informatie op bij het Zorginstituut Nederland over hoe je gebruik kan blijven maken van je Nederlandse zorgverzekering. Voor de rest van je gezin kan je dan een particuliere verzekering afsluiten. Mocht je verhuizing voor langer zijn, dan kan je dus ook makkelijk je ziektekosten in Frankrijk gaan betalen. Hoe dan ook: de uitstekende Franse gezondheidszorg staat voor je klaar.

Foto van Pexels

© 2024 Grenzenloos - Design & realisatie door Webheads