Het land van bestemming bij emigreren hangt vaak af van verschillende praktische factoren, maar over welk land dromen mensen – wereldwijd – het vaakst? Een analyse van zoektermen op Google geeft het antwoord.

De internationale financiële dienstverlener Remitly analyseerde zoektermen ingegeven in Google door inwoners uit 101 landen. In verschillende talen werden zoektermen vergeleken zoals “verhuizen naar Portugal”, “wonen in Portugal” of “werken in Portugal” om te ontdekken welke landen het meest begeerd zijn als emigratiebestemming.

Wereldwijd

Veruit het meest populaire emigratieland wereldwijd is Canada, dat in dertig landen als meest begeerde keuze telt. Op de tweede plaats vinden we Japan, dat bij inwoners van dertien landen bovenaan het wenslijstje staat, gevolgd door Spanje, dat bij inwoners uit twaalf landen het populairst is.

Duitsland (8 landen), Qatar (6 landen), Australië (5 landen), Zwitserland (4 landen), Portugal (3 landen) en de VS en het VK (elk 2 landen) vervolledigen de top tien.

De meest begeerde emigratiebestemming per land – wereldwijd
Bron: Remitly

Europa

Hoe zien de resultaten eruit als we enkel naar de zoektermen van Europese inwoners kijken? In Europa is Duitsland de duidelijke winnaar. Het sterke industrieland draagt de voorkeur van acht Europese landen. Toch staat Canada ook hier erg hoog op het lijstje: op de tweede plaats, als eerste keuze van vijf landen. Verder zijn de resultaten erg verdeeld, maar wel interessant is dat Nederland resoluut voor het zonnige Spanje kiest als favoriete emigratieland.

De meest begeerde emigratiebestemming per land – Europa
Bron: Remitly

Tekst: Tasha Bollingh
Bron: Remitly, HLN
Foto
: Johan Van Wambeke

© 2024 Grenzenloos - Design & realisatie door Webheads