Het programma Ik Vertrek is al jarenlang een kijkcijferkanon. Het programma is al 16 jaar op de buis in Nederland en onverminderd populair. Ga je zelf binnenkort emigreren en wil je meedoen met Ik Vertrek?

Sinds de start van Ik Vertrek op 2 september 2005 zijn er in 21 seizoenen 194 families of stellen gevolgd. Van deze families en stellen wonen 145 samenstellingen nog steeds in het buitenland. 9 gezinnen hebben besloten naar een andere buitenlandse bestemming te verhuizen. Van de emigranten die gevolgd zijn, is ongeveer een derde geremigreerd naar Nederland.

Het programma is in 33 verschillende landen geweest. Frankrijk blijkt de populairste emigratiebestemming te zijn. Maar liefst 53 stellen/families zijn naar dit populaire land vertrokken. Na Frankrijk worden Spanje (27 stellen/families) en Duitsland (14 stellen/families) ook als populaire landen gezien.

Om mee te doen aan Ik vertrek zijn er een aantal basisvoorwaarden: er moeten minstens twee mensen vertrekken, ze beginnen een eigen bedrijf, en de emigratie is definitief (althans dat is de intentie). Daarbij wordt gekeken of er een bepaalde ontwikkeling plaatsvindt, binnen een bepaalde periode. Meestal is die ontwikkeling een verbouwing.

Tot slot, en dat is heel belangrijk, zijn de potentiële deelnemers bereid hun emigratieavontuur, met alle ups-and-downs, te delen met televisiekijkend Nederland.

Heb je interesse? Lees er hier alles over op de website van Ik Vertrek.

© 2024 Grenzenloos - Design & realisatie door Webheads