De nieuwe veerbootverbinding tussen Nederland en Noorwegen is populairder dan verwacht, zo meldt de NOS. Waar de reis vroeger per auto door Duitsland en Denemarken ging, nu sparen de veelal ‘Nedernoren’ die de veerboot pakken een hele dag reizen uit door de boot te nemen.

Noorwegen wint de laatste jaren aan populariteit onder Nederlanders. Dit is niet verwonderlijk als je bedenkt: dat de lonen hoog liggen (gelukkig maar, want het leven is er wel wat duur), er veel ruimte is  (5,5 miljoen inwoners verspreid over een gebied 9x zo groot als Nederland…) en de natuur overweldigend mooi is.

Noorwegen heeft het op een na hoogste bbp ter wereld en dit is mede dankzij de enorme gasvoorraden.  Maar Noorwegen is natuurlijk niet lid van de EU dus gelden er niet dezelfde mogelijkheden voor EU-burgers om je daar vrij te vestigen zoals in de EU. Je mag als Nederlander drie maanden in Noorwegen verblijven zonder een visum te hoeven aanvragen. Wil je langer blijven, dan moet je je online registreren en kunnen aantonen dat je een baan hebt. 

Probeer de veerbootverbinding (vertrek in Eemshaven) eens uit en neem een kijkje. Wie weet zal Noorwegen je overtuigen en wil je er langer dan drie maanden blijven…

Foto van Stein Egil Liland via Pexels

© 2024 Grenzenloos - Design & realisatie door Webheads