Italië is een prachtig land met een rijke geschiedenis en cultuur, een adembenemend landschap en een heerlijke keuken. Het land heeft veel te bieden voor potentiële Nederlandse emigranten die op zoek zijn naar een nieuwe thuis. Maar waar wil je wonen? Een droom voor velen is wonen aan de kust.

Een van de meest aantrekkelijke kustgebieden van Italië is de Amalfikust, gelegen in de regio Campanië. Het gebied strekt zich uit over ongeveer 50 kilometer langs de kust van de Tyrrheense Zee en biedt een spectaculair uitzicht op de zee en de omliggende heuvels. De steden Positano, Amalfi en Ravello zijn de belangrijkste toeristische trekpleisters van de regio. De gemiddelde huizenprijzen in deze steden zijn over het algemeen hoog, vooral in het historische centrum van de stad.

Een ander prachtig kustgebied is de Adriatische Kust, gelegen aan de schitterende, warme Adriatische Zee. De kust heeft 800 kilometer Italiaanse kust met ontzettend veel badplaatsen. Niet alle stranden aan de kust zijn even mooi, maar er zijn zeker pareltjes te vinden. De gemiddelde huizenprijzen in deze regio zijn over het algemeen redelijk in vergelijking met andere populaire kustgebieden in Italië.

Italië heeft ook een prachtige natuurlijke omgeving met bergen en vergezichten. Het landschap van Italië is sowieso bergachtig en bestaat voor meer dan driekwart uit heuvels en bergen, waarvan er veel hoger zijn dan 700 meter. Berggebieden zijn over het algemeen een stuk minder prijzig om te wonen dan kustgebieden of plaatsen aan de grote meren.

Keuzes te over dus. Als je geïnteresseerd bent om te wonen en werken in Italië, zijn er veel mogelijkheden om je oriënteren beschikbaar. Je kunt bijvoorbeeld beginnen met een rondreis door Noord-Italië maken, door het merengebied en de Italiaanse Riviera. Of de bergachtige gebieden in de Italiaanse Alpen. Later kun je dan meer zuidelijk gelegen gebeden bezoeken, die vaak ook goedkoper zijn.

Het is sowieso heel raadzaam om lokaal onderzoek te doen en advies in te winnen bij vastgoedprofessionals voordat je een beslissing neemt om in een bepaald gebied van Italië te gaan wonen. Het begint uiteraard met zoveel mogelijk te lezen op dit gebied, want dat kun je al thuis in je luie stoel doen.

Tekst: Redactie Grenzenloos.nl
Foto:  La So via Unsplash

© 2024 Grenzenloos - Design & realisatie door Webheads