Wonen en werken in Ierland biedt veel voordelen. Ierland staat bekend om zijn prachtige landschap, rijke geschiedenis en levendige cultuur. De economie van het land is ook stabiel, waardoor er veel kansen zijn voor werkzoekenden.

Het wonen in Ierland is relatief betaalbaar in vergelijking met andere Europese landen. De huurprijzen zijn lager dan in bijvoorbeeld Londen of Parijs. De kwaliteit van leven is hoog en de gezondheidszorg is van een goede kwaliteit. Het openbaar vervoer is goed geregeld en er zijn veel fiets- en wandelpaden. Ierland heeft ook een breed scala aan sport- en recreatiemogelijkheden, van golfen tot surfen.

Het werken in Ierland biedt ook veel kansen. Het land is de thuisbasis van veel grote multinationals, waaronder Google, Facebook en Apple. Daarnaast is Ierland een toonaangevend land op het gebied van fintech en medische technologie. De werkgelegenheid is hoog en de salarissen zijn redelijk. Ierland heeft ook een gunstig belastingstelsel voor werknemers en bedrijven.

Een van de belangrijkste voordelen van werken in Ierland is de werk-privébalans. Ierland heeft een cultuur waarin werknemers hun werk en privéleven in balans kunnen houden. Het land heeft ook een laag stressniveau, wat bijdraagt ​​aan een gezonde werkomgeving.

Kortom, wonen en werken in Ierland biedt tal van voordelen, waaronder een hoge levenskwaliteit, goede werkgelegenheid, gunstige belastingen en een gezonde werk-privébalans. Als je op zoek bent naar een nieuwe uitdaging, dan is Ierland zeker een land om te overwegen.

Margareth Hol schreef twee mooie boeken over de jaren dat ze met haar man in Ierland woonde. Deze boeken zijn zeker de moeite waard wanneer je serieus nadenkt over emigreren naar Ierland.

Tekst: Eric Jan van Dorp
Foto:  jake stahl via Unsplash

© 2024 Grenzenloos - Design & realisatie door Webheads