Nieuw Zeeland heeft de afgelopen jaren een actieve wervingspolitiek voor buitenlandse werkkrachten gevoerd. Het gaat goed met de economie en de banenmarkt heeft plaats voor buitenlandse professionals. Naast de groeiende economie is ook de vergrijzing een factor die de banenmarkt openstelt voor buitenlanders.

De bouw, logistiek en retail zijn enkele van de sectoren waar buitenlandse werknemers het meeste kans maken. Het meeste werk is zoals te verwachten geconcentreerd in de twee grootste steden, Wellington en Auckland op het noordelijke eiland, maar ook buiten de stedelijke centra en op het zuidelijke eiland is het banenaanbod voor buitenlanders aantrekkelijk.

De Nieuw-Zeelandse immigratiedienst heeft zelfs een “Green List” opgesteld. Op deze lijst staan alle banen waarvoor versnelde visaprocedures bestaan. Voor elke baan worden de gevraagde kwalificaties aangegeven en het soort visa waarvoor je in aanmerking kan komen. Die hangt van de categorie waarin de baan is onderverdeeld af. Zie:  The Green List | Immigration New Zealand

Verder zijn populaire websites:

www.workingin-newzealand.com

www.newkiwis.co.nz

www.careers.gov.nz

© 2024 Grenzenloos - Design & realisatie door Webheads