Vanaf 30 augustus start het nieuwe realityprogramma Het Roer Om. Hierin worden een jaar lang gezinnen en stellen gevolgd, die Nederland voorgoed verlaten om hun droom elders te realiseren. Ze gooien ‘het roer om’, verhuizen naar verschillende plekken in Europa om een nieuw bestaan op te bouwen. Van camping tot 5-sterren resort, van Bed & Breakfast tot paardenfokkerij. Lukt het om de taal te spreken, vergunningen rond te krijgen, verbouwingen in goede banen te leiden? Hoe gaan zij om met tegenslagen? Kunnen zij uiteindelijk een nieuw leven opbouwen op de plek waar zij van dromen? Het Roer Om start op maandag 30 augustus om 21:30 uur op SBS6.

In elke aflevering komt een gezin of een stel aan bod, zo volgen we Frank en Jean Carlos uit Zaandam,die met hun twee pleegzonen een oud herenhuis in een uitgestorven dorpje in Andalusië (Spanje) willen omtoveren tot pension. Maar de vorige eigenaar loog over de staat van het pand, het stel heeft twee linkerhanden én een heel klein budget om te verbouwen. Krijgen zij het pension op tijd af voor hun eerste gasten die eerder arriveren dan verwacht? En kunnen hun kinderen aarden in het dorpje waar er op school alleen Spaans wordt gesproken?

Gaby en Jerry uit Markenbinnen vertrekken met hun twee zoontjes in een stokoude camper naar Portugal om daar een camping te starten. Ze hebben alles verkocht in Nederland en onderweg beleven ze benauwde momenten wanneer hun camper in brand vliegt. Ook lopen de emoties hoog op bij de garage waar de camper weer niet wil starten. Gaat hun camper het redden tot ze hun droomplek vinden?

ICT-ers Sonja en Patrick pakken zonder enige ervaring een gigantische verbouwing aan. Ze willen een oud hotel in de Franse Dordogne omtoveren tot een luxueus 5-sterren resort, maar dat blijkt in de praktijk niet makkelijk te zijn. De een na de andere aannemer haakt af, waardoor ze alles zelf moeten doen. De deadline blijft opschuiven, gaat het ze lukken de verbouwing af te krijgen voor het hoogseizoen? Hoe gaan zij om met de verbouwingsstress en de zorg voor hun kinderen?

Het Roer Om is een productie van Monday Media en gebaseerd op de succesvolle Britse reality-serie No going back. Dit Engelse format vormde jaren geleden ook de basis voor andere, soortgelijke programma’s. Het Roer Om is de eerste Nederlandstalige versie van het Britse programma.

Het Roer Om is vanaf 30 augustus elke maandag te zien om 21.30 uur op SBS6 en terug te kijken op KIJK.nl

Tekst & afbeeldingen: persbericht Talpa TV

© 2024 Grenzenloos - Design & realisatie door Webheads