Midden in het kleine, vriendelijke en landelijk gelegen dorpje Meda de Mouros ( 60 km vanaf Coimbra) staat guesthouse Namaste van Rie en Geeske Hofstra. Het tweetal is op zoek naar een koper voor deze prachtige guesthouse.

Wie wil ons mooie Guesthouse Namaste in midden Portugal overnemen? Het is gesitueerd in het kleine, vriendelijke en landelijk gelegen dorpje Meda de Mouros ( 60 km vanaf Coimbra). We hebben deze oude dorpsboerderij in 2011 gekocht en zijn er in mei 2012 op de fiets naar toe vertrokken. Samen met een plaatselijke aannemer hebben we het woonhuis gerestaureerd (2012) en de appartementen (2013) gemaakt.

Het heeft veel traditionele elementen behouden, maar voldoet aan de eisen van deze tijd. We hebben zoveel mogelijk gewerkt met natuurlijke en plaatselijke producten/leveranciers.

Er is een woonhuis en aan de gezellige binnenplaats zijn 2 appartementen gecreëerd voor de verhuur, elk met een eigen ingang. Het woonhuis beschikt over een ruime woonkamer (26m2) met vide, keuken (25m2), één slaapkamer (12m2), badkamer (7m2) en een ruimte nu in gebruik als inloop-kledingkast (8m2).

Op de binnenplaats staat een prachtige oude bougainville. In de oude stallen en op de hooizolder zijn de appartementen gemaakt. Het onderste appartement (42m2) heeft een eenvoudige keuken met zitgedeelte (20m2), badkamer (5m2), slaapkamer (13m2) met badkamer (4m2).

Het bovenappartement (51m2) beschikt over een zitgedeelte met een eenvoudige keuken ( 23m2), badkamer (6m2) en twee slaapkamers (10 en 8 m2).

Rondom de binnenplaats zijn er o.a. een lounge ruimte (26m2), een buitenkeuken (25m2), een oude broodoven, een wijnpers, dakterras (28m2) en een veld (ongeveer 1000 m2) met een prachtig vrij uitzicht op de bergen en de Serra Estrella. Er staat een kippenhok en twee pruimenbomen.

Onder het woonhuis bevinden zich een grote ingerichte ruimte ( voor serveren van ontbijt e.d. op regenachtige dagen 12 m2), een opslagruimte (19m2) een oud keukentje met open-haard (13m2), badkamer en een meditatie ruimte (15m2). Deze ruimte is vrij eenvoudig te verbinden met het woonhuis, zodat er daar een extra (slaap) ruimte gemaakt kan worden.

We hebben een Casa de Campo vergunning die overgeschreven kan worden. Deze vergunning geeft de mogelijkheid tot serveren van ontbijt/diner, verkoop van landelijke producten en het organiseren van toeristische activiteiten.

Vanuit ons guesthouse en in de omgeving zijn er vele mooie en gemarkeerde wandelingen te maken. Op 7 km afstand ( 4 km wandeling) ligt het mooie plaatsje Coja met gezellige terrasjes, enkele restaurants en een rivierstandje. In de omgeving zijn nog meer, idyllische rivierstandjes te vinden. In de zomermaanden is er horeca aanwezig. De Torre, hoogste punt van Portugal (vasteland), ligt op een uurtje rijden. Zowaar een schitterende autorit! In de winter ligt er sneeuw en zijn er ski mogelijkheden. Kortom de toeristische mogelijkheden zijn zeer divers. Er is een pallet-machine / zonnepanelen en een boiler van 300 liter voor de warmwater en cv voorziening. In het woonhuis en in het bovenappartement zijn houtkachels aanwezig. Alle elektra is in 2012 opnieuw en volgens de laatste eisen aangelegd. Energie certificaat (geldig tot oktober 2028) is B.

Totale oppervlakte: 1.223 m2 Overname is inclusief inventaris verhuurruimtes, vergunning Casa de Campo, website e.d.

www.guesthousenamaste.com
Vraagprijs € 295.000

Wil je ons een mail sturen als je geïnteresseerd bent?
namastemedademouros@gmail.com

Rie & Geeske 

© 2024 Grenzenloos - Design & realisatie door Webheads