Het aantal Nederlanders dat naar Portugal emigreert, is de afgelopen jaren ook toegenomen. In 2022 waren er naar schatting 10.000 Nederlanders geregistreerd als ingezetene in Portugal. Dat is een toename van 30% ten opzichte van 2021.

Er zijn verschillende redenen waarom Nederlanders naar Portugal emigreren. Een belangrijke reden is het milde klimaat. Portugal is een land met een mediterraan klimaat, met warme zomers en zachte winters. Dit maakt het een aantrekkelijke plek voor mensen die willen genieten van een zonnig klimaat.

Een andere reden is het prijspeil van dagelijks leven. De kosten van levensonderhoud in Portugal zijn aanzienlijk lager dan in Nederland. Dit maakt het mogelijk om te leven met een kleiner budget.

Tot slot kiezen sommige Nederlanders voor Portugal omdat ze op zoek zijn naar een nieuwe start. Portugal is een land met een rijke cultuur en geschiedenis, maar het is ook een land met een open en gastvrije cultuur. Dit kan een aantrekkelijke plek zijn voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe omgeving om zich thuis te voelen.

Op een rijtje enkele specifieke redenen waarom Nederlanders naar Portugal emigreren:

  • Mild klimaat
  • Lage kosten levensonderhoud
  • Nieuwe start
  • Veiligheid en stabiliteit
  • Prachtige natuur
  • Gastvrije cultuur

Natuurlijk zijn er ook Nederlanders die naar Portugal emigreren om werk te vinden. Portugal is een land met een groeiende economie en er zijn veel mogelijkheden voor Nederlanders in de IT-sector, de gezondheidszorg en de toeristenindustrie.

Al met al is Portugal een populaire bestemming voor Nederlandse emigranten. Het land biedt een goede kwaliteit van leven tegen een betaalbare prijs.

Specifiek voor Portugal zijn er nog een aantal redenen waarom Nederlanders ervoor kiezen om naar Portugal te emigreren. Portugal heeft een lange kustlijn met prachtige stranden, waardoor het een populaire bestemming is voor mensen die van zon, zee en strand houden. Ook de steden in Portugal zijn vaak erg levendig en gezellig, waardoor het een aantrekkelijke plek is om te wonen en te werken.

Daarnaast is Portugal een relatief makkelijk land om te emigreren naar. Nederlanders hebben geen visum nodig om in Portugal te wonen en werken, want het land is ook lid van de EU. Dit maakt het een goede optie voor mensen die snel een nieuw leven willen beginnen in een ander land.

Kortom, Portugal is een land met veel te bieden voor Nederlandse emigranten. Het land biedt een goede kwaliteit van leven tegen een betaalbare prijs, en er zijn veel mogelijkheden om werk te vinden en te genieten van het leven.

Tekst: redactie Grenzenloos.nl
Foto:  Raja Sen via Unsplash

© 2024 Grenzenloos - Design & realisatie door Webheads