Portugal staat bij kenners al jaren bekend als het meest veelbelovende land om zich te ontwikkelen tot het Europese Silicon Valley. Het Zuid-Europese land is niet alleen bij Europese investeerders populair: ook Amerikaanse bedrijven zien de voordelen. En niet alleen op het gebied van de communicatie technologie trekt het land nieuwe klanten. Multinationals uit verscheidene sectoren openen kantoren in Lissabon en Porto.

De Portugese regering past en actief aanmoedigingsbeleid toe voor buitenlandse investeerders en start-ups door middel van financiële en belastingvoordelen. Voor niet EU-burgers is de visumverlening versoepeld. De kosten van het dageljikse levensonderhoud zijn daarbij ook beduidend lager dan die in het noorden van Europa. En dato ok nog eens in zo’n mooi land.

Een van de redenen voor dit veelbelovende toekomstbeeld is het grote aanbod lokaal opgeleide ingenieurs die ook nog eens over een hoog niveau Engels beschikken. Portugezen staan bekend als vriendelijk, beleefd en harde werkers.

Neem een kijkje op de websites van Startup Lisboa, Startup Porto en Invest Lisboa en Invest Porto om te zien of er mogelijkheden voor jouw eigen startup in het Portugese Silicon Valley bijzitten!

Foto van Next Voyage via Pexels

© 2024 Grenzenloos - Design & realisatie door Webheads