Pasen is een belangrijk feest in Australië en wordt gevierd met veel tradities en festiviteiten.

Een van de belangrijkste tradities die mensen in Australië doen met Pasen is het eten van chocolade-eieren en het geven van geschenken aan vrienden en familie. Het is gebruikelijk om chocolade-eieren te verstoppen in de tuin of in huis, zodat kinderen op zoek kunnen gaan naar de schat tijdens een paaseierenjacht. Volwassenen doen ook mee aan het plezier en het is niet ongewoon om cadeautjes te geven aan vrienden en familie, zoals bloemen, kaarten en kleine geschenken.

Een andere populaire activiteit tijdens Pasen in Australië is het bijwonen van de Sydney Royal Easter Show. Dit is een groot evenement dat jaarlijks plaatsvindt en waarbij boeren uit het hele land samenkomen om hun dieren te laten zien en te verkopen. Er zijn ook pretparkattracties, tentoonstellingen van kunst en ambachten en live-entertainment voor alle leeftijden.

Daarnaast is het gebruikelijk om tijdens het paasweekend te gaan kamperen, wandelen of zelfs te surfen. Australiërs houden van de buitenlucht en het warme weer, dus het is een populaire tijd om te genieten van de natuur. Veel mensen gaan naar de kust of naar nationale parken om te genieten van de prachtige landschappen en de frisse lucht.

Een andere traditie die Australiërs doen met Pasen is het bijwonen van kerkdiensten en religieuze vieringen. Pasen is een belangrijke tijd voor christenen en veel kerken organiseren speciale diensten en vieringen om de opstanding van Jezus Christus te vieren. Dit kan variëren van stille meditaties tot uitbundige diensten met koren en muziek.

Tot slot zijn er ook enkele unieke tradities die specifiek zijn voor Australië. Een daarvan is het Good Friday Appeal, een liefdadigheidsinitiatief dat elk jaar plaatsvindt in Victoria. Dit evenement wordt georganiseerd door de Royal Children’s Hospital en omvat een telethon en andere evenementen om geld in te zamelen voor kinderen in nood.

Een andere unieke traditie is het eten van hot cross buns. Deze zoete broodjes zijn gemaakt van krenten en rozijnen en hebben een kruis op de bovenkant om de kruisiging van Jezus te symboliseren. Het is gebruikelijk om hot cross buns te eten tijdens het paasweekend en sommige bakkers voegen zelfs extra smaken toe, zoals chocolade of appel-kaneel.

Samenvattend: Pasen is een belangrijk feest in Australië en wordt gevierd met veel tradities en festiviteiten. Mensen genieten van het mooie weer en de natuur en doen activiteiten zoals paaseierenjachten, kamperen en surfen. Ze geven ook cadeautjes aan vrienden en familie en wonen kerkdiensten en religieuze vieringen bij. Unieke tradities zoals het Good Friday Appeal en het eten van hot cross buns maken het paasweekend extra bijzonder voor Australiërs.

Tekst: Eric Jan van Dorp
Foto: Adobe Stock

© 2024 Grenzenloos - Design & realisatie door Webheads