Ook in Australië wordt onroerend goed als de veiligste manier gezien om geld te investeren. Zozeer zelfs dat volgens een artikel op de nummer 1 Australische website voor investeringen, Livewire, de nationale huizenmarkt en waarde heeft van vijf keer het BNP … Dat is in het geval van Australië zo’n 10 triljoen dollar! 

De huizenmarkt lijkt echter een grote verandering door te gaan. De huizenmarkt laat dalende prijzen zien, de huurprijzen stijgen en er worden minder hypotheken afgesloten. Dus staat een lang verblijf in Australië op het programma volgend jaar, houd de markt dan goed in de gaten. Zullen de prijzen blijven zakken? Misschien is kopen dan toch de beste optie.

Volgens de door de website geraadpleegde experts zal de trend het eerste half jaar van 2023 aanhouden, zowel voor de koopprijzen als de huurprijzen. Misschien is het toch beter een half jaartje wachten alvorens de (juiste) beslissing te nemen?

Kan je in de tussentijd naar Upright kijken, een Australische tv-serie over twee buitenbeentjes die bevriend raken terwijl ze dwars door Australië reizen. Voor Australiëfans verplicht kijken!

Foto van Sabel Blanco via Pexels

© 2024 Grenzenloos - Design & realisatie door Webheads