Terwijl iedereen hunkert naar een vakantie, blijft het lastig om deze – al dan niet als oriëntatie op een emigratie – te boeken. Het reisadvies van de overheid is in ieder geval nog steeds negatief.

Reis niet naar het buitenland tot en met 15 mei 2021. Blijf zoveel mogelijk thuis. Reis alleen naar het buitenland als dat noodzakelijk is. Door thuis te blijven draagt u bij aan het voorkomen van nieuwe besmettingen in Nederland.

Of er kort na 15 mei versoepelingen komen is nog niet duidelijk, maar de kans daarop lijkt nog niet erg groot. Toch geven sommige landen aan er alles aan te doen om vakantiegangers welkom te heten deze zomer:

Spanje werkt aan een eigen coronapaspoort waarbij inreizen zonder quarantaineverplichting mogelijk moet zijn. Ook naar Frankrijk zou het deze zomer weer mogelijk moeten zijn om op vakantie te gaan, mits een vaccinatiebewijs of een negatieve testuitslag getoond kunnen worden.

Naar Duitsland en Oostenrijk is het voorlopig nog verplicht na aankomst in quarantaine te gaan. Nederland wordt daar gezien als een hoog-risicoland. Of hier versoepelingen voor gaan komen en wanneer is nog niet bekend.

Griekenland verwelkomt al wel weer toeristen, maar een vaccinatiebewijs of een negatieve testuitslag is verplicht. In Turkije geldt een strenge lockdown, maar buitenlanders zijn hiervan deels vrijgesteld. Hoe de situatie in de zomer zal zijn is onbekend. Ook voor Italië en België geldt dat het nog niet duidelijk is welke regels deze zomer zullen gaan gelden.

© 2024 Grenzenloos - Design & realisatie door Webheads