Meer dan drie decennia terug viel Renée Vonk-Hagtingius als streng gereformeerd opgevoede Rotterdamse tijdens een vakantietripje onverhoeds voor de Provence. Ze besloot meteen er te gaan wonen.

Renée Vonk- Hagtingius heeft er nooit spijt van gekregen en ze vindt zichzelf nu wel zo’n beetje een echte Provençaalse. Allang geen ‘buitenbeentje’ meer in haar dorp. Ze vertelt in haar nieuwste vierde bundel ‘Boeketje Provence’ vol animo over haar belevenissen, maar schuwt een kritische blik niet. Zo pittoresk is de Provence lang niet overal meer.

Een aantal van haar verhalen werd eerder al gebundeld onder de titels Kijk, Zuid-Frankrijk!, Kijk, nog meer Zuid-Frankrijk! en Kijk, meer dan ooit Zuid-Frankrijk! En nu is er dus Boeketje Provence, haar vierde selectie van columns over het leventje van een Nederlandse stadsmiep die op het Provençaalse platteland geworteld is geraakt. “Het is hier nog steeds fantastisch toeven”, zegt ze tegen iedereen die haar ontmoet. Meestal in het dorpscafé.

Renée Vonk-Hagtingius is schrijver, journalist en columnist. Ze bedacht en ontwikkelde het tijdschrift Côte & Provence en is nu hoofdredacteur van het internet-platform Kijk, Zuid-Frankrijk! dat vrijwel dagelijks over dat begeerde stukje van de wereld bericht.

Boeketje Provence is 22 november uitgekomen en hier te bestellen!

© 2024 Grenzenloos - Design & realisatie door Webheads