Voor veel mensen is het een droom om in Zwitserland te leven. De prijzen in het land zijn weliswaar erg hoog, maar de belastingdruk is laag. Maar er zijn meer voordelen aan het mooie land hoog in de Alpen.

Hier zijn enkele redenen waarom sommige mensen Zwitserland een geweldige plek vinden om te leven:

Kwaliteit van leven: Zwitserland staat bekend om zijn hoge levensstandaard, uitstekende gezondheidszorg en veilige omgeving.

Natuurlijke schoonheid: met prachtige berglandschappen, meren en gletsjers biedt Zwitserland een adembenemende natuurlijke omgeving.

Culturele diversiteit: met vier officiële talen en een rijke geschiedenis heeft Zwitserland een unieke culturele mix die een rijke en gevarieerde ervaring biedt.

Economische stabiliteit: Zwitserland is een van de meest welvarende landen ter wereld en biedt een sterke economie en tal van kansen voor werk en ondernemerschap.

Goede infrastructuur: Zwitserland heeft een uitstekend transportsysteem, inclusief een efficiënt treinennetwerk, waardoor reizen en het verkennen van het land gemakkelijk en comfortabel is.

Actieve levensstijl: Zwitserland biedt tal van mogelijkheden om te wandelen, skiën, fietsen en andere buitenactiviteiten te doen, wat bijdraagt ​​aan een gezonde en actieve levensstijl.

  Swissness
  Kunsthistorica Charlotte Franzen (1988) kwam naar Zwitserland voor de prachtige musea en geweldige kunstcollecties maar viel ondertussen voor de vele andere charmes van dit Alpenland. Ze schreef een boek over haar tijd in Zwitserland: Swissness. In dit vlot geschreven boek deelt ze haar plezier en verwondering. Haar kennismaking met Swissness ging niet altijd zonder slag of stoot.

  Het boek is een feest van herkenning voor wie regelmatig in Zwitserland komt en is een bron van inspiratie voor wie nieuwsgierig is naar dit bijzondere land of overweegt om zelf naar Zwitserland te verhuizen.

  Kijk hier en bestel!

  Tekst: Eric Jan van Dorp
  Foto: Tran Mau Tri Tam ✪ op Unsplash

  © 2024 Grenzenloos - Design & realisatie door Webheads